29.6 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

XII. Nyár esti vigadalom

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva ez évben is megrendezésre kerül a szabadtéri nótaest, Nyáresti vigadalom címmel, 2015. július 25-án szombaton, 18 órai kezdettel, a Ceglédi Polgármesteri Hivatal hangulatos, gyönyörű belső díszudvarában. A program az idén is Cegléd Város Önkormányzata szervezésében valósul meg, mely évről-évre töretlen sikereket arat, több százan szórakoznak együtt július végén.
A magyar nótának óriási hagyománya van és bár ennek a műfajnak a lélekharangját már csak a „divatjamúltság” miatt is többször megkongatták, mégsem akar a magyar nótának vége szakadni. A nótaestet kezdeményezésével 12 éve az volt a célom, hogy Cegléden is megmaradjanak ezek a magyar kultúrtörténeti kincsek, ne vesszen ki ez a szép hagyomány. Közös kincsünk a nóta, a turizmusban is utat lel magának, hiszen a magyar nótázás Európában egyedi és különleges, épp oly csodálatra méltó, mint egy-egy régi, szép épület vagy népszokás. Reméljük sok érdeklődőt fog Ceglédre vonzani ez a rendezvény is, melyen keresztül megismerik a magyar nóta szépségét.
A július utolsó szombatján megrendezésre kerülő rendezvényen olyan neves énekesek lépnek fel, mint: Tolnai András, Farkas Rozika, Szigeti Ferenc, Fényes György és B. Tóth Magda. A magyar nóta esten fellépő énekesek előadását Látó Imre és cigányzenekara kíséri. Ezt követően a jó hangulatról a Roulett együttes gondoskodik kivilágos virradtig. Az est szervezői nagy szeretettel és tisztelettel várnak minden nótakedvelőt az ingyenes rendezvényre.

ifj. Károly Ferenc szervező

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....