22.5 C
Cegléd
2024. június 26. szerda
spot_img

Rendkívüli ülést tartottak

Rendkívüli ülést tartott az önkormányzat képviselő-testülete július 28-án, kedden. Az ülésen több napirendi pontot tárgyalt a grémium: módosították a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendeletet és a tulajdonosi hozzájárulást is a belső strand kapcsán levő TAO fejlesztésekhez, de döntöttek a Magyar Birkózó Szövetség kérelméről, valamint a testvérvárosi kapcsolatokért kitüntető cím adományozásáról is.

2015. július elsején lépett hatályba annak a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendeletnek a módosítása, amelynek értelmében – az eddigi havi gyakoriság helyett – negyedévente egy alkalommal jogosult a ceglédi illetőségű, érvényes közszolgáltatási szerződéssel rendelkező ingatlanhasználó arra, hogy maximum 250 kg háztartási hulladékot szállítson a lerakóhelyre – díjmentesen. Mivel a külterületen élő lakosság nem tudja igénybe venni ezt a lehetőséget (hiszen a közszolgáltatásba nem bevont városrészen élnek), ezért volt szükség a mostani ülésen a rendelet módosítására. Tekintettel arra, hogy az önkormányzati kedvezmény elsődleges célja, hogy csökkenjen az illegális hulladéklerakás, illetve hogy ne halmozódjon a hulladék a háztartásokban, ezért a rendeletmódosítással lehetővé tették a hulladékszolgáltatási közszolgáltatásba eddig be nem vont területek lakosainak is a negyedéves alkalmakkor a 250 kg-os hulladék elhelyezésének térítésmentességét.

A CVSE azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy meleg vizes és hideg vizes kutat, valamint napelemes rendszert alakítana ki a strandfürdő melletti területen, ehhez azonban az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulásának módosítására volt szükség. Az önkormányzat hozzájárult, hogy a CVSE a vízilabda szakosztályának juttatott társasági adókedvezmény felhasználásával a beruházásokat megvalósítsa.

A CVSE birkózó szakosztálya azzal a kéréssel fordult a Magyar Birkózó Szövetséghez, hogy a sportlétesítmény-fejlesztés részprogramon belül a szakosztálynak (a szövetség által) létesítmény felújítására javasolt támogatási összeget a szakosztály számára kedvezően alakult változások miatt létesítményvásárlásra használhassák fel, melynek bruttó értéke 125 millió forint. A szakosztály a szövetségnek megmutatta a megvásárolni kívánt létesítményt, amit mind minőségében, mint árban megfelelőnek találtak. A szövetség elnöksége végül hozzájárult ahhoz, hogy a megítélt fejlesztési támogatást (ami 95 millió forint) az eredetileg tervezett fejlesztés helyett létesítmény vásárlására fordíthassa a szakosztály. A szakosztály emellett 10 millió forint önrészt vállalt be, amihez – a fennmaradó összeg pótlására – az önkormányzat segítségét kérték. A grémium megszavazta, hogy 20 millió forint összeggel támogatja a létesítmény megvásárlását, azonban kikötötte: annak üzemeltetése a szakosztály feladata lesz.

Zárt ajtó mögött a képviselők döntöttek a „Testvérvárosi kapcsolatokért” kitüntető cím adományozásáról is. A rendkívüli és rendes testületi ülések döntéseiről bővebben a www.cegled.hu oldalon tájékozódhat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...