27 C
Cegléd
2024. július 16. kedd
spot_img

Utcán parkolás – nagyüzemben

Tisztelt Szerkesztőség! Egy közérdekű problémával kapcsolatban szeretnék levelet írni. Véleményeket, ötleteket szeretnék kérni az alábbi helyzet megoldására, ahol mi, a Szárcsa utca lakói nem tudunk a saját házunk/lakásunk előtt megállni és jó pár utcát kell menni, hogy másnál tegyük meg ezt. Nagybevásárlás után, beteg szállításánál ez különösen kellemetlen.

Az első probléma, hogy az utcánkban parkoltatja egy autókölcsönzős az autóit. Váltva, hol kettőt-hármat, hol sokszor hatot. Napokig, vagy akár egy hétig is, és utána cseréli az autót, de szinte mindig áll néhány a ház környékén. Ráadásul többnyire furgonokról van szó. Látszólag nem félti az autóit, pedig az éjszakai mámoros fiatalok sokszor okoznak neki károkat. Ilyen könnyen kijátszható lenne a jogszabály? Veszek két markolót és enyém az utca?

Ezen felül mivel a környező utcákban mindenhol fizetős a parkolás és ez a legközelebbi utca a városközponthoz, ezért mintha elő lenne írva, mindenki itt áll meg kötelezően órákra a városban való ügyintézéshez, a fodrászhoz, a kozmetikushoz, a szoláriumhoz. A kiállás az utca lakóinak is nehézkes, mert az utca keskeny és ha szemben nem sikerül rendesen a parkolás egy illetőnek, kiállni is szinte lehetetlen utána.

Láttunk esélytelen próbálkozást felfestésre vagy bójára, de az önkormányzat által ideiglenes oszloppal és szalaggal való elkerítésre is, a leleményesek többnyire felemelték a szalagot, arrébb rakták a bóját és erőszakkal még teherautóval is a helyre álltak elállva az utat. Valóban nincs megoldás?

Üdvözlettel, K.B.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...