31.5 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Európa bajnokság kapujában

Lettországban az U18-as 3×3-as Európa bajnoki selejtezőn a magyar lányok megszerezték a kvalifikációt érő második helyet, ráadásul hajszálra voltak attól, hogy az egész tornát megnyerjék. A 3×3-as korosztályos magyar női válogatott második helyen végzett Rigában az Európa bajnoki selejtezőn.

A lányok edzője, a CEKK-es lányokat is edző Földi Attila, aki nagyon megdicsérte tanítványait. Az Eb selejtezőt követően röviden összefoglalta a második napot: „A második napon mindkét csoportmeccsen figyeltünk a pontkülönbségre is, hiszen körbeverés esetén, ha a franciák megverték volna a cseheket az is számított volna, milyen pontaránnyal állunk. A fehéroroszokat 15-7-re, míg az oroszokat 21-9-re vertük. A két meccs után tudtuk, hogy döntőzünk. 8-6-ra vezettünk a fináléban, amikor kaptunk egy sportszerűtlent. A csehek értékesítették mindkét büntetőt, majd rögtön kaptunk egy hármast is. A két pont előnyből hirtelen két pont hátrány lett. Szoros meccs volt végig, nagyon nagyot küzdöttek a lányok. Természetesen meg akartuk nyerni az egész tornát, de nem lehetünk telhetetlenek, hiszen a kvalifikációt megszereztük. Tulajdonképpen a döntő csak presztízsharc volt, hiszen mindkét csapat már rég továbbjutott. 

Ami az egész torna legnagyobb öröme számomra, az Kányási Vera játéka, és teljesítménye. Bevállalta azt, hogy tizenhat évesen ő lesz a csapatkapitány, neki kell a hátán vinnie a csapatot. És amikor kellett akkor vitte is. Hihetetlen számomra az, hogy egy ilyen fiatal lány milyen sokat tud fejlődni ilyen rövid idő alatt.”

A Staszelis Rafal Sporthungary.hu-n megjelent írása teljes terjedelmében itt olvasható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...