31.5 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Viktor menni fog, mint a gép

Az vagyok, dacos, szentigaz. Főleg azért, mert nagyon jól ment a birkózás egész nap, fel tudtam pörögni, de ez lett a vége. Nem baj, most már 1-1-re állunk a vele folytatott párharcban, ám az biztos, hogy a vébén más lesz a helyzet. Visszapörgetve a többi mérkőzést, kemény meccseket vívtam, de fel tudtam őrölni az ellenfeleimet, akik között ott volt még két orosz, egy szívós, és sokat szabálytalankodó kínai, rajtuk kívül jött még egy német is. Amit elterveztem, sikerült.
Erős volt a mezőny 85 kilóban, nyilván felmérted a „felhozatalt”, mit tapasztaltál?

Sokan, 36-an indultunk, és alig hiányzott valaki a nagy nevek közül. Kitűnő felmérő volt, voltaképpen az volt a cél, hogy minél többet birkózzak, minél jobb ellenfelekkel, ezért utaztam el Varsóba, és azt hiszem, megfelelő erősségű ingereket kaptunk egy bő hónappal a Las Vegas-i világbajnokság előtt.
Viktor állt már többször is a világversenyeken a dobogó harmadik fokán, és nagyon közel került a tovább-, illetve a feljebb lépéshez. A februári vakbélműtétje már a múlté, óriási sebességre kapcsolt.

Szeretnék már végre kilépni a bronzérem árnyékából, mert tényleg nem sok hiányzik a dobogó tetejéhez. Oda akarok kerülni, és már Las Vegas-ban ezt célzom meg, ami ráadásul olimpiai kvótát is jelent.
A bátyád, Tomi mennyire húz téged előre, felfelé?

Nagyon jó látni, ahogy birkózik, rengeteget merítek belőle. Elképesztő számomra, hogy milyen jó formában versenyez, fizikailag, szellemileg, lelkileg teljesen rendben van, az új szabály is fekszik neki, bár az az igazság, hogy neki teljesen mindegy, milyen szabályrendszerben birkózik. Jól fog menni a vébén.
Te magad is rendkívül erős vagy, iramot tudsz menni, megrogyasztod az ellenfeledet. Ezt a vonalat akarod tökélyre fejleszteni?

Igen, ezt kell még inkább tovább vinni, a mostaninál is több súlyzós edzés kell, az állóképességemet tovább kell fejlesztenem. Látom azt is, hogy lentről jobban kell koncentrálnom, mert most elkapkodtam néhány helyzetet, például a pörgetéseknél hamarabb indítottam, egyszóval nem nagy dolgokról van szó, de mindenképpen gyakorolni kell, csiszolni kell a vébéig. Ott meg jöhet bárki, nincs bennem semmiféle félelem, nem nézem meg külön a sorsolást, aki jön, meg kell vernem. Éremért megyek, sőt világbajnok akarok lenni. De most miért ne ezt célozzam meg? Elvégeztük a munkát, nagyon jó edzőkkel dolgozunk, akkor miért ne sikerülne?
Akkor hát: viva Las Vegas?

Forrás: Magyar Birkózószövetség (Fotó: Martin Gábor Írta: Deák Horváth Péter)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...