14.2 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Fával trükköztek

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Krisztián 31 éves, B. László 21 éves és E. Ignác 28 éves múcsonyi lakosok ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi 2015. augusztus 6-án 10 óra körüli időben – előzetes telefonos megbeszélést követően – megjelent a 70 éves sértett csemői tanyájánál, mivel részére tűzifát vittek. A gyanúsítottak állítása szerint 46 mázsa fát pakoltak le a férfi tanyáján, melyért több, mint 150 ezer forint készpénzt fizetett a megbeszéltek alapján.

Miután L. Krisztián és társai távoztak, kiderült, hogy a gyanúsítottak jóval kevesebb mázsa tűzifát pakoltak le a sértett udvarán, mint amennyit ők állítottak és amennyiért az idős férfi fizetett. A múcsonyi férfiak a sértettet ezzel tévedésbe ejtették és kárt okoztak neki. A bejelentést követő rövid időn belül a ceglédi járőrök a három férfit a város egyik bevásárlóközpontjának parkolójában elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket.
A rendőrök a sértettől kicsalt készpénzt az eljárás során lefoglalták a gyanúsítottaktól, melyet így az idős férfi rövid időn belül visszakapott. A nyomozás során kiderült, hogy két gyanúsított ellen az ország különböző pontjain büntetőeljárás van folyamatban hasonló jellegű, idős személyek sérelmére elkövetett csalások miatt. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartoztatásának indítványozására.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...