24.7 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Fával trükköztek

A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt L. Krisztián 31 éves, B. László 21 éves és E. Ignác 28 éves múcsonyi lakosok ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a három férfi 2015. augusztus 6-án 10 óra körüli időben – előzetes telefonos megbeszélést követően – megjelent a 70 éves sértett csemői tanyájánál, mivel részére tűzifát vittek. A gyanúsítottak állítása szerint 46 mázsa fát pakoltak le a férfi tanyáján, melyért több, mint 150 ezer forint készpénzt fizetett a megbeszéltek alapján.

Miután L. Krisztián és társai távoztak, kiderült, hogy a gyanúsítottak jóval kevesebb mázsa tűzifát pakoltak le a sértett udvarán, mint amennyit ők állítottak és amennyiért az idős férfi fizetett. A múcsonyi férfiak a sértettet ezzel tévedésbe ejtették és kárt okoztak neki. A bejelentést követő rövid időn belül a ceglédi járőrök a három férfit a város egyik bevásárlóközpontjának parkolójában elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket.
A rendőrök a sértettől kicsalt készpénzt az eljárás során lefoglalták a gyanúsítottaktól, melyet így az idős férfi rövid időn belül visszakapott. A nyomozás során kiderült, hogy két gyanúsított ellen az ország különböző pontjain büntetőeljárás van folyamatban hasonló jellegű, idős személyek sérelmére elkövetett csalások miatt. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya előterjesztést tett a gyanúsítottak előzetes letartoztatásának indítványozására.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...