18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Programokban gazdag ünnep

Cegléd városa idén is gazdag programmal várja a városban ünneplőket augusztus 20-án. 

Ebéd után immár hagyományosan az Ország tortájának bemutatására kerül sor a Zöldházak Cukrászdában. Idén a salgótarjáni Szó Gellért cukrász által alkotott sárgabarack pálinkás karamell tortája nyerte a versenyt, ennek receptje alapján mutatja be a süteményt a ceglédi cukrászat is.
15.00 órától a Gubody kertben a Patkós Irma Művészeti Iskola verses-zenés ünnepi műsorát láthatja a kedves közönség, a VI. Látványtánc Európa Bajnokság minősített néptánc produkcióval kiegészítve.
15.30 órától veszi kezdetét az Új kenyér ünnepe, ahol a polgármesteri köszöntő, az új kenyér megáldása és megszentelése után, minden kilátogató vehet egy darabot a szentelt kenyérből. Közreműködnek a Kürtös Néptáncegyüttes tagjai. A kenyeret a Bognár Pékség ajánlotta fel.
16.30 órától a Cimbaliband Zenekar könnyed koncertjén a népzene, a feldolgozások és a saját szerzemények is teret kapnak! A műsor alapja a Vidámpark című lemezük anyaga.
17.30 órától a kecskeméti BaHorKa énekegyüttes Búzamese interaktív előadását tekinthetik meg a gyerekek, melynek végén még táncházat is kerekítenek a Csángálló zenekar közreműködésével.
Az előadás mellett a kisebbeket a tavaly nagy sikert aratott lisztes játszó várja, ahol az aratástól az őrlésen át a kenyérsütés folyamatával ismerkedhetnek meg és saját kis perecet vihetnek haza. Kézműves foglalkozás keretében az ünnephez kapcsolódó tárgyakat készíthetnek, de lesznek fa- és egyéb játékok is.
A Cigle Hagyományéltető Egyesület szervezésében állatsimogató, íjászat, jurta és honfoglalás kori viselet kiállítás várja a kilátogatókat.
18.30 órától nagyszabású műsor keretében köszöntjük az államalapítást és az ünnepet. Először ad koncertet Cegléden a Szolnoki Szimfonikus Zenekar. Cinemagic – Mozivarázs filmzenékből összeválogatott nagyzenekari produkcióját hallhatja a közönség, a műsort kivetítőn filmrészletek kísérik.
20.30 órától Janicsák Veca ad koncertet.
21.00 órától régi új helyszínen a Városi Sportuszoda napozóteraszáról indul a minden eddiginél látványosabb tűzijáték, melyet idén ceglédi pirotechnikusok álmodtak meg az ünnepre. Majd ezt követően a Koktél4You Zenekar koncertje zárja a napot.
Szeretettel várjuk Önöket, ünnepeljünk együtt!

Détári-Lukács Ágnes rendezvényszervező

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...