18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Párakapu a Városházánál

A nagy melegben évről-évre már megszokhattuk, hogy az Önkormányzat ivóvízzel kínálja meg a belvárosban közlekedőket a Bácsvíz által biztosított lajtos kocsiból. Mostantól azonban további újdonsággal kedveskedik a hivatal, ugyanis a városháza előtt elhaladókat egy párakapu frissíti fel a forróságban.

– Nagyon kellemesen lehűti az embert, de természetesen nem kötelező alatta átmenni. Úgy helyeztük el  a Városháza épülete mellett, hogy van a járdán hely a kikerülésére.  – mondta el a helyszínen Dr. Diósgyőri Gitta jegyző. – A hőségriasztás egyelőre vasárnap éjfélig tart. Munkanapokon – a hivatal nyitva tartása alatt – mindenképpen lesz vízosztás és párakapu. Utána pedig meglátjuk, ha továbbra is marad a forróság, akkor továbbra is friss víz és felfrissítő pára várja az erre járókat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban is folytatódik az országos kánikula. A napi középhőmérséklet szinte mindenütt 25 fok felett, sokfelé 27-29 fok körül alakul. Ezért az országos tisztifőorvos, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a korábban kiadott harmadfokú hőségriadót  augusztus 16., vasárnap 24.00 óráig meghosszabbította. Cegléden friss víz és párakapu is várja a felfrissülni  vágyókat a Városhazánál.

Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...