16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Változásokkal indul a tanév

Kevesebb mint két hét múlva megkezdődik a 2015/16-os tanév a város köznevelési intézményeiben. Változásokkal indul ez az időszak is: az intézményirányításban új szereplő lép színpadra, sőt ezzel párhuzamosan megváltozik egyes iskolák neve is.

2015. július 1-től a magyar állam részéről a ceglédi köznevelési intézményeknek két irányító szerve van: a Ceglédi Szakképzési Centrum és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK). Az átszervezésre azért volt szükség, mert a szakképzés feladata az Emberi Erőforrások Minisztériumától átkerült a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Így a szakképzési feladatok helyi ellátására létrejött a Ceglédi Szakképzési Centrum.

A KLIK irányító szerve a Emberi Erőforrások Minisztériuma maradt. Ez utóbbi a fenntartója a Ceglédi Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézménynek, a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumnak, a Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskolának, a Várkonyi István Általános Iskolának, a Dózsa György Kollégiumnak, és a – tág feladatkörű – Losontzi István Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálatnak. A tankerületi igazgató személye változatlan: Fodor Gábor (képünkön jobbra) irányítja a szervezeti egységet.

Ceglédi Szakképzési Centrum helyi tagintézményei a következők: Ceglédi SzC Bem József Műszaki Szakközép- és Szakiskolája, a Ceglédi SzC Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája és a Ceglédi SzC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája. A frissen kinevezett Buncsák Gábor főigazgató (képünkön balra) mellett, még egy intézmény élén van változás az új tanévtől: Farkas Albert személyében új vezetője van a Dózsa György Kollégiumnak is. 

Változás az is, hogy a 2015/16-os tanévtől kezdve a Ceglédi SzC tagintézményei várják a már szakmával rendelkező, de a munkaerőpiacon elhelyezkedni nem tudó felnőttek jelentkezését is. A másodszakma elsajátításának lehetősége ingyenes, esti tagozaton kerülnek megszervezésre, így a beiratkozott felnőttek diákigazolványra is jogosultak.

A Török János Szakképző iskola továbbra is önálló intézményként működik a Földművelésügyi Minisztérium közvetlen irányításával.

A KLIK és a Szakképzési Centrum is irányít Cegléd határain túl is (tag)intézményeket, de mindkettő elhelyezését városunk biztosítja a Malom tér 3. szám alatt. (Elérhetőségek: KLIK: (53) 500-338, cegleditk@klik.gov.hu, CSzC: (53) 500-335, ceglediszc@gmail.com)

Cegléd összes oktatási intézményében az első tanítási nap egységesen szeptember 1. Információink szerint a tankönyvek minden intézménybe megérkeztek, az esetleges cserékről pótlásokról soron kívül gondoskodnak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...