18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Mesterségek Ünnepe tizedszer

Idén 10. alkalommal vett részt a Budai várban megrendezésre kerülő XXIX. Mesterségek Ünnepe népművészeti rendezvényen a Ceglédi Alkotók Egyesülete kilenc tagja: Bencze Márton gyapjúfeldolgozó, Botlik Mária szalmafonó népi iparművész, Détári-Lukács Ágnes gyöngyfűző, Gulicska Ágnes fazekas, Göncző Istvánné vert csipke készítő, Győző Eszter tűzzománcékszer készítő, Jancsovics Imréné szövő népi iparművész,Marton László lószőrékszer készítő népi iparművész,Szabó Péterné vert csipke készítő.

A Hunyadi udvarban az egyesület idén tizedik éve képviseli városunkat és a térséget, alkotóművészeivel.A mesterségbemutatók mellett minden évben egy kézműves műhelyt is bemutatnak.

Idén csipkeverő műhellyel készültek, melyben tisztelegnek (Juló néni) a vert csipke ceglédi meghonosítója és jeles képviselője előtt. A szervező Népművészeti Egyesületek Szövetsége, minden évben meghirdeti az Év Mestere, Év Ifjú Mestere, Év Műhelye díjat. Ezutóbbin eséllyel indultak és a vezetőség döntése értelmében harmadik helyen végeztek, amelyre így is nagyon büszkék!S már tervezik a jövő évi jubileumi XXX. Mesterségek Ünnepén való megjelenésüket.Cegléden a XX. Kossuth Toborzó Ünnepélyen találkozhatnak az alkotókkal és műhelyükkel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...