24.7 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Mesterségek Ünnepe tizedszer

Idén 10. alkalommal vett részt a Budai várban megrendezésre kerülő XXIX. Mesterségek Ünnepe népművészeti rendezvényen a Ceglédi Alkotók Egyesülete kilenc tagja: Bencze Márton gyapjúfeldolgozó, Botlik Mária szalmafonó népi iparművész, Détári-Lukács Ágnes gyöngyfűző, Gulicska Ágnes fazekas, Göncző Istvánné vert csipke készítő, Győző Eszter tűzzománcékszer készítő, Jancsovics Imréné szövő népi iparművész,Marton László lószőrékszer készítő népi iparművész,Szabó Péterné vert csipke készítő.

A Hunyadi udvarban az egyesület idén tizedik éve képviseli városunkat és a térséget, alkotóművészeivel.A mesterségbemutatók mellett minden évben egy kézműves műhelyt is bemutatnak.

Idén csipkeverő műhellyel készültek, melyben tisztelegnek (Juló néni) a vert csipke ceglédi meghonosítója és jeles képviselője előtt. A szervező Népművészeti Egyesületek Szövetsége, minden évben meghirdeti az Év Mestere, Év Ifjú Mestere, Év Műhelye díjat. Ezutóbbin eséllyel indultak és a vezetőség döntése értelmében harmadik helyen végeztek, amelyre így is nagyon büszkék!S már tervezik a jövő évi jubileumi XXX. Mesterségek Ünnepén való megjelenésüket.Cegléden a XX. Kossuth Toborzó Ünnepélyen találkozhatnak az alkotókkal és műhelyükkel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...