22.5 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Fel vagyok háborodva

Az egyik az evangélikus templom Magyarországon egyedülálló thüringiai stílusú orgonája, amelyet már az átadásakor nemzetközi figyelem övezett, a Kossuth rádióban is megszólalt. Ez az egyetlen orgona hazánkban,melyen Bach műveit a kornak megfelelő eredeti hangzásban hallgathatjuk meg. Tóth István fotóművész világhírű munkássága információim szerint azért maradt ki,mert csak posztumusz adományozható életműdíj. Ezt a gyakorlatot bizonyára át kellene gondolnia a tisztelt bizottságnak,mivel a megyei értéktárba való bejutás éppen arról szólna,hogy felhívja a figyelmet a településeken található rejtett értékekre is.

A Megyei Értéktárat áttanulmányozva azt is bátran állíthatjuk, hogy a Sportmúzeum és a ceglédi csíramálé is megállná a helyét a többi település értékeivel összevetve.

Kezdeményezni fogom a bizottság fideszes elnökénél, hogy következő ülésükön döntésüket felülvizsgálni szíveskedjenek, könnyítsék meg a ceglédi értékeknek a nemzeti értékpiramison való továbbjutását, hiszen a kimaradtak között legalább kettő olyan is van,mely akár a legmagasabb,azaz hungarikum fokozatig is eljuthatna.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...