14.2 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Tűzifával csaptak be idős embereket Cegléden

A gyanúsítottak 2015. augusztus 6-án Csemőn egy 71 éves idős férfival kötöttek üzletet, megbeszélték, hogy 46 mázsa tűzifát rakodnak le nála a teherautóról. Az idős ember ki is fizette a fáért kialkudott 160.000,- forintot. A gyanúsítottak azonban a 46 mázsa helyett csak 19 mázsa fát rakodtak le. A sértettnek feltűnt, hogy kevesebb a fa, mint 46 mázsa, de a gyanúsítottak megnyugtatták, hogy a hiányzó mennyiséget hamarosan hozzák. Az idős férfi azonban hiába várta az újabb rakományt.
Az elkövetők aznap egy 79 éves asszonyt is megpróbáltak becsapni Ceglédbercelen. Neki is 46 mázsa fát ígértek, de csak 15 mázsa fát pakoltak le az asszony udvarán. Az idős nő unokája azonban résen volt, még a 160.000,- forintos vételár kifizetése előtt észrevette a turpisságot, és visszarakatta az elkövetőkkel a fát a teherautójukra és elkergette őket.
A tanyagondnok jelezte az esetet a körzeti megbízott rendőrnek. A Ceglédi Rendőrkapitányság még aznap elfogta és őrizetbe vette a két elkövetőt, akik később előzetes letartóztatásba kerültek. A férfiaknál megtalálták, lefoglalták és a visszaadták az idős férfitól kicsalt 160.000,-forintot.
A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban a Ceglédi Járásbíróság elé állította a két férfit. A járásbíróság az egyik elkövetőt 3 év végrehajtandó börtönre, a másik férfit 1 év, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönre ítélte. Az ítélet nem jogerős.

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...