18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Ma kezdődik a Las Vegas-i VB

 
66 kg (46 induló). Lőrincz Tamás (Ceglédi VSE). A súlycsoport teljes sorsolása!
Szöcsinek a 21. legkisebb szám kihúzásával selejteznie kell a súlycsoportban, így már az első körben szőnyegre lép a vb-bronzérmes litván Edgaras Venckaitis ellen.  Szöcsiék legutóbb világversenyen 2010-ben csaptak össze, a bakui Európa-bajnokságon, akkor magyar győzelem született, ami ha megismétlődik, Tomi tovább jut. A tizenhat közé jutásért a fehérorosz olimpiai bronzérmes Sziamjonov vagy a svéd Harutyunyan következhet, majd a harmadik körben az örmény, hondurasi, görög, indiai négyesből minden bizonnyal az Európa-játékok ezüstérmese, Harutjunjan Migran, korábban orosz színekben versenyző örmény birkózó érkezhet, akit Szöcsi a tavalyi világbajnokságon nagy csatában győzött le. A folytatásban már a négy közé jutás lehet a tét, ahol az ukrán, észak-koreai, szlovák, iráni, üzbég, török, grúz és kolumbiai csoportból érkezhet valaki ellenfélül. Érdekesség, hogy az irániak nem az olimpiai és világbajnok Noruzit indították, hanem a mindössze 23 éves Medi Zejdvand öltheti magára Irán válogatott mezét, aki a 2013-as Ázsia-bajnokságon ezüstérmes volt. Szöcsi ágára kerültek azért még nagy nevek, de szerencsére velük már csak a döntőbe jutásnál találkozhat. Ide sorsolt többek között a dél-koreai világbajnok Riu, az Európa-játékok győztes orosz Szurkov, a világ- és Európa-bajnok azeri Alijev, valamint az Ej-bronzérmes horvát Etlinger is.

 
Lőrincz első mérkőzése:
1/32 közé jutásért:
66 kg (48 induló): Lőrincz Tamás – Edgaras Venckaitis (litván)
 

A Las Vegas-i világbajnokság helyosztó mérkőzéseit élőben nézhetjük az új televíziós csatornán, az M4 Sporton! A mai napon három sztárbirkózónk lép szőnyegre a vb-rajtján, így reméljük, hogy a magyar idő szerint 4 óra 30 perctől kezdődő bronz- és döntő mérkőzésen mindhárman ott lesznek!

Az M4 Sport adásai: 16 órától: Birkózó vb-előtt, Németh Szilárddal, Kocsis Ferenccel, Módos Péterrel; 3 óra 15 perctől: Birkózó vb-helyosztó mérkőzések ÉLŐBEN, Mohay Bence és Módos Péter szakkomentátor. Ezenkívül mindennap összefoglalót láthattok az előző napról, amire 19 óra 45 perctől, 22 óra 15 percig kerül sor!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...