14.1 C
Cegléd
2024. május 17. péntek
spot_img

Lőrincz Viktor szerezte az első olimpiai kvótát

A kötöttfogású 85 kilogrammosok között két bronzérem után ezúttal a riói kvótát érő ötödik helyezést szerezte meg a világbajnokságon Lőrincz Viktor, aki a nap folyamán hat mérkőzést vívott Las Vegasban. Viktor ezzel a magyar birkózó válogatott – és a ceglédi sportolók közül is – elsőként szerezte meg kvalifikációját a 2016. évi Nyári Olimpiai Játékokra.
 
Miután az első két napon az összes magyar esélyes, köztük bátyja Tamás is leszerepelt a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Viktorra hárult a feladat, hogy megmentse a kötöttfogású válogatott szénáját, de a 85 kilogrammosok nyolcaddöntőjében sajnos vereséget szenvedett. A ceglédi kiválóság nagyon nagy iramot diktált az ukrán Európa-bajnok, Zsan Belenjukkal szemben, így nagyon sokáig 1-0-ra vezetett, ám alig egy perccel a vége előtt az ukrán kitolta Viktort, amitől ő teljesen megzavarodott és úgy neki rontott Belenjuknak, hogy ismét zónába került, ahol két pontért levitte őt az ukrán, ezzel 3-1-re elveszítette Lőrincz Viktor a nyolcaddöntőt.
Viktor legyőzőjének kettőt kellett nyernie, hogy fináléba kerüljön, így került a ceglédi bírkózó vigaszágon a kvótaszerzés esélyesei közé. Viktor a következő napon, a vigaszágon végül német, majd lengyel ellenfelét is legyőzte, ezzel kvalifikálta magát a 2016. évi Nyári Olimpiai Játékokra. Bár a vb-bronzcsatában 2-1-re kikapott az azeri Tahmaszebitől, így két bronzérmét követően ezúttal kvalifikációt érő ötödik helyezést szerzett Las Vegasban. A súlycsoport kvótáit ukrán, üzbég, iráni, finn, magyar és azeri szerzete meg.
 
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...