27.1 C
Cegléd
2024. július 22. hétfő
spot_img

Lőrincz Viktor szerezte az első olimpiai kvótát

A kötöttfogású 85 kilogrammosok között két bronzérem után ezúttal a riói kvótát érő ötödik helyezést szerezte meg a világbajnokságon Lőrincz Viktor, aki a nap folyamán hat mérkőzést vívott Las Vegasban. Viktor ezzel a magyar birkózó válogatott – és a ceglédi sportolók közül is – elsőként szerezte meg kvalifikációját a 2016. évi Nyári Olimpiai Játékokra.
 
Miután az első két napon az összes magyar esélyes, köztük bátyja Tamás is leszerepelt a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Viktorra hárult a feladat, hogy megmentse a kötöttfogású válogatott szénáját, de a 85 kilogrammosok nyolcaddöntőjében sajnos vereséget szenvedett. A ceglédi kiválóság nagyon nagy iramot diktált az ukrán Európa-bajnok, Zsan Belenjukkal szemben, így nagyon sokáig 1-0-ra vezetett, ám alig egy perccel a vége előtt az ukrán kitolta Viktort, amitől ő teljesen megzavarodott és úgy neki rontott Belenjuknak, hogy ismét zónába került, ahol két pontért levitte őt az ukrán, ezzel 3-1-re elveszítette Lőrincz Viktor a nyolcaddöntőt.
Viktor legyőzőjének kettőt kellett nyernie, hogy fináléba kerüljön, így került a ceglédi bírkózó vigaszágon a kvótaszerzés esélyesei közé. Viktor a következő napon, a vigaszágon végül német, majd lengyel ellenfelét is legyőzte, ezzel kvalifikálta magát a 2016. évi Nyári Olimpiai Játékokra. Bár a vb-bronzcsatában 2-1-re kikapott az azeri Tahmaszebitől, így két bronzérmét követően ezúttal kvalifikációt érő ötödik helyezést szerzett Las Vegasban. A súlycsoport kvótáit ukrán, üzbég, iráni, finn, magyar és azeri szerzete meg.
 
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Neked mennyire naprakészek az ismereteid?

Sokan úgy gondolják, hogy nem lehet nekik újat mutatni...

Tippek bidé vásárlásához

    A bidé még ma is sok család számára ismeretlen...

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....