34.9 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Tápiószecsőn kapták el az embercsempészeket

A Nagykátai Járási Ügyészség embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy férfit, aki Németország helyett Tápiószecsőre szállított négy szír férfit. A bíróság 3 év letöltendő börtönre ítélte az embercsempészt.
Négy szír állampolgár több embercsempész közreműködésével 2015 augusztusában érkezett Magyarországra, ahol Budapesten egy arabul beszélő férfival megállapodtak abban, hogy fejenként 500 euroért sofőrt szerez számukra, aki elszállítja őket Németországba. Ez a sofőr az ügy gyanúsítottja lett, aki vállalta, hogy a határsértőket Németországba viszi. Ő a szállításért előlegként 400 eurót kapott.
Az elkövető négy utasa Budapesten a Keleti pályaudvaron szállt be az embercsempész gépkocsijába, aki nem Ausztria felé, hanem Tápiószecső irányába indult el. Tápiószecsőn a rendőrök gépjármű ellenőrzés miatt meg akarták állítani a gyanúsítottat, ő azonban elhajtott, csak akkor állt meg, amikor a szirénázó rendőrautó utolérte. Az igazoltatás során a szír utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni, az embercsempészt őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba került.
A Nagykátai Járási Ügyészség gyorsított eljárásban embercsempészés bűntette miatt az elkövetőt a Nagykátai Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottat 2015. szeptember 17-én 3 év letöltendő börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...