34.1 C
Cegléd
2024. július 15. hétfő
spot_img

Országos Könyvtári Napok Cegléden

Csütörtökön, október 8-án az egészségmegőrzésre kerül a hangsúly. 10 órától „Jógázzunk játszva együtt” Babajógát próbálhatják ki, azok, akik ellátogatnak a Gyermekkönyvtárba. Napközben a Központi Könyvtár ingyenes egészségügyi szűrőprogramoknak és tanácsadásnak ad otthont. 18 órától, a Kamarateremben Prof. Papp Lajos szívsebész tart előadást. *

Másnap, október 9-én 10 órakor a Szabadságtéren folytatódnak a programok, ahol bemutatkozik a Gyermekkönyvtár kabalafigurája, Bagoly Ludvig, aki rengeteg játékkal, énekkel és egy óriási, közös buborékfújásra vár minden gyermeket. 16:30-tól Szüreti táncházzal és játszóházzal folytatódik a programsorozat (Helyszín: B épület). Ezen az estén a Központi Könyvtárban egy igazi élmény dús programmal, a Krimik Éjszakájával várják azokat, akik szívesen részt vennének egy nyomozós estén. 18 órától Réti László, nyomozóból lett íróval találkozhatnak a krimik-kedvelőik. 20 órától rendhagyómódon egy izgalmas nyomozós vetélkedő helyszínévé válik a könyvtár.

Szombaton se maradunk programok nélkül. 10 órától a Gyermekkönyvtárba Vitéz László és az elátkozott malom c. bábelőadását láthatják a gyerekek és ezen a napon kerül sor a könyvtár Olvass velem! Olvasásnépszerűsítő játék eredményhirdetésre is. Délután 16 órától, a 30 éve felújított színházterem átadásának alkalmából Huszti Péter, Kossuth-díjas színész lesz az intézmény vendége, aki oly sokszor állt már a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár színpadán, mint színész. Ezen a délutánon, viszont mint író mutatkozik be. (*A regisztrációjegy beiratkozott olvasóknak és Rivalda Bérlettel rendelkezőknek ingyenes.)

Október 10-én, azaz a „Könyves Vasárnapon” 11 órától mindenki Bici nénije hívja ki Cegléd város lakosait egy sakk szimultánra. Ugyanekkor Bíró Eszter Állati Zenés ABC című gyermekkoncertjére várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Színházba. A koncert előtt 10 órától egy mesés-játékos feladatokkal teli színházi előtérben találhatják magukat azok, akik rendezvényre látogatnak. Ez a vasárnap egy különlegesen jó nap lesz, hiszen kedvezményes áron, mindössze 100 Ft-ért bárki könyvtári tag lehet!

A részletes program a www.cegledikultura.hu–n vagy a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár facebook oldalán is elérhető.

A műsorváltozatás jogát a szervezők fenntartják!

*Regisztrációs jegy szükséges, amely a Központi Könyvtárban igényelhető (nyitva tartás: kedd-péntek 9-18 óráig, szombaton: 9-15 óráig)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...