A széles metélt például a grízes és mákos tésztához illik, a gyűrűcske a gyerekek kedvencéhez, a paradicsom és zöldséglevesekhez való, a hosszúmetélt kiváló köret a tejszínes, gombás ételekhez. Az eperlevelet húslevesekhez ajánljuk. A lebbencs tésztát említeni sem kellene, hiszen a ceglédi laska „lelke”. De használható az olasz lasagne tészta helyett is. A kézi tarhonya pedig egy igazi jó marha vagy birka pörkölthöz elengedhetetlen. A legutolsó fázis a csomagolás. Nagyon sok múlik rajta, hogy milyen ruhába öltözteti az ember a készterméket. Ennek is követni kell a divatot, trendet. A család összeült, s kitaláltak egy újfajta design csomagolást, amihez a különleges papírt külföldről kellett beszerezni. Utána nem kevés idő kellett az összehajtogatásához, amiben a család apraja-nagyja részt vett.
Az eredménye meg is lett, már egy ismert áruház lánc és több ceglédi bolt árulja a kiváló tésztákat, és a most elnyert díj pedig igazolja a család erőfeszítését.