15.1 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Nébih ellenőrzés a TS Gastronál

Négyezer adagra való, közétkeztetésben használatos húst és egyéb élelmiszert foglaltak le a TS Gastro ceglédi raktárában a NÉBIH ellenőrei, majd elrendelték annak megsemmisítését – számolt be több vezető hírportál.

A Magyar Hírlap Online szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei rajtaütésszerű ellenőrzést tartottak a TS Gastro telephelyének konyháján és 250 kiló olyan élelmiszert foglaltak le, amelynek lejárt a szavatossága. A lap szerint a ceglédi városházán senki sem tudott a megsemmisítésre váró húsról, pedig közétkeztetési berkekben megszokott gyakorlat, sőt szerződésben is a legtöbb helyütt előírják, hogy a rendkívüli eseményekről az önkormányzatot mindig értesíteni kell – írja a lap. A TS Gastro képviselője a lap szerint azt nyilatkozta, ők is tudták, hogy a hús szavatossága lejárt, azt nem is használták volna föl – csak a NÉBIH gyorsabban kapcsolt, megelőzte őket. Cegléden most ugyan a városháza és a közétkeztető vállalat is fontolgatja a felelősségre vonást, ám csak a vizsgálat lezárása után tudnak jogi lépéseket tenni, megállapítani, hogy ki is hibázott valójában..

Az üggyel kapcsolatban az önkormányzat ma adott ki közleményt, melyben úgy fogalmaznak: „A TS Gastro tájékoztatása szerint a hatóság ellenőrzése során az egyik telephely konyháján nem az előírásoknak megfelelően jelölt élelmezési (alapanyagot) nyersanyagot találtak, melyeket a jogszabályi rendelkezésnek megfelelően meg kellett semmisíteniük. A jelenlegi helyzetben az önkormányzat bármilyen további intézkedést akkor fog tenni az üggyel kapcsolatban, ha kézhez kap a NÉBIH-től egy határozatot.”

Lapunk megkereste Takács Zsolt ügyvezetőt, aki az alábbi nyilatkozatot küldte meg lapunk részére: „A TS Gasro ceglédi konyháján szeptember 17-én ellenőrzést tartott a NÉBIH. Az ellenőrzés során pár apróbb műszaki javításra hívták fel a figyelmet, valamint a cég működési egységében teljesen elkülönített, külön helyiségében tárolt, selejtezésre váró árut találtak, melyet cégünk kollégája nem látott el az ennek megfelelő jelöléssel. A sajtóhírekkel ellentétben a konyháink az előírásnak megfelelően működnek, ezen termékek nem kerültek volna felhasználásra. A termékek jelölése nem a jogszabályban előírt módon történt, mellyel szemben cégünk megtette a megfelelő lépéseket. Cégünk a szóban forgó árukat az erre szakosodott céggel azonnal elszállíttatta, az apróbb műszaki javítások nagy részét még aznap elvégezte. Az elkülönített, selejtezésre váró alapanyagok a közétkeztetést nem veszélyeztették. A készételek minőségét megfelelőnek találták, ezért engedélyezték a konyha további működését.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...