31.5 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Generációk találkozója

Az időjárás is kegyeibe fogadta a VII. Ceglédi Atlétikai Találkozó közel ötven résztvevőjét. A szervező Sporttörténeti Bizottság az önkormányzat támogatásával törekszik a különböző sportágak sikeres múltjának felidézésére figyelmet fordítani.

A Sportmúzeumban megrendezett hagyományos kerti partin a legidősebb résztvevők már az 1940-es és 50-es években sikeres versenyzői voltak a sportág ceglédi kibontakozásának. Ócsai Károly és dr. Gordon István (85 évesek) a magyar ifjúsági válogatott tagjaként 1949-ben a romániai Plojestiben együtt versenyeztek, most Cegléden is találkoztak (66 év után…).

A két korelnökön kívül köszöntötték a nyolcvanat betöltő egykori atlétákat is, Dr. Túri Józsefet, Osváth Tibort, Tóth Jánost és Dömsödy Pétert . Sokan ismerték- ismerik őket, példaképekké váltak a fiatalabbak számára.

Az egész napos nosztalgiázás „igazolt” távolmaradóival együtt, közel 70 pártolója van ennek a közösségnek. Sajnos vannak közülük többen, akik már objektíve nem lehettek az ünneplők között. Róluk fájó szívvel emlékeztek meg a sportok királynőjének, az atlétikának a képviselői. Az utóbbi évek szomorú eseményei közé tartozik Ecsedi László (Albertirsa), Fazekasné Jakab Györgyi (Cegléd), Rédeyné Dávid Lídia (Cegléd), Forgács Ferenc (Cegléd) és Drávay József (Abony) halála.

A mostani rendezvény búcsú-refrénje egybehangzó volt: Jövőre újra találkozunk!


Fotó: A múltszázad hatvanas-hetvenes éveinek legkiválóbb ceglédi atlétái „egy csokorban”. Balról Papp József, Császár Imre, Magyar László, Túróczkiné Antal Anna, Dóka Gábor, Juhász András és Hausz Frigyes

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...