22.5 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Ùtèpìtèsekről, bevándorlòkròl, règiòs változásokròl

A képviselő elmondta, hogy megoldás csak európai, sőt világméretű összefogás esetén születhet. Az uniós vezetők által szorgalmazott kötelező kvóta csak újabb felelőtlen meghívólevél lenne migránsok ezrei számára. Ezzel szemben Orbán Viktor miniszterelnök ENSZ közgyűlésen elhangzott “világkvóta” javaslatával teljes mértékben egyetért. Hozzátette még, hogy az Európai Uniónak meg kell tudnia védeni a saját határait. Ehhez közös, egységes migrációs politikára, szabályrendszerre és intézményrendszerre van szükség.

A központi régió szűkös pályázati forráslehetőségeivel kapcsolatban kiemelte, nagyon örül annak, hogy a kormány felismerte a probléma fontosságát, és munkacsoport foglalkozik a kérdés megoldásával. Szó van Magyarország regionális térképének újragondolásáról, így a központi régió átalakításáról, Pest megye leválasztásával. A továbbiakban üdvözölte Lázár János miniszter múlt héten tett kijelentését, mely szerint a probléma megoldásáig kompenzálni kell Pest megyét az uniós támogatások elmaradása miatt. Földi László ezután kitért a környékbelieket különösen foglalkoztató Cegléd-Nyársapát-Nagykőrös közötti kerékpárút építésére is. Elmondta, hogy e témában azonnali kérdést intézett a kormányhoz. Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár válaszában megerősítette a kormány elkötelezettségét a kerékpáros közlekedés fejlesztése mellett, valamint az ehhez szükséges források biztosítását. A képviselő hozzátette, találkozót kezdeményez az érintett települések polgármestereivel, hogy megbeszéljék a további teendőket.

Végül az M4-es gyorsforgalmi útról szólva elmondta, most azért dolgozik, hogy az útépítést a Szolnok-Abony-Cegléd-Albertirsa szakaszon kezdjék majd meg, a 405. sz. főút csatlakozásáig. Ezt a forgalmi adatok és a tranzitszerep is indokolttá tenné, illetve ezzel biztosítva lenne az ittélők számára, hogy minél hamarabb élvezhessék az új út előnyeit.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...