15.1 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Vitanapot kezdeményez a Jobbik

Szokás szerint a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatót Volner János a Jobbik alelnöke október 9-én. A helyi sajtó képviselői előtt bejelentette kezdeményezni fogják antikorrupciós vitanap megtartását a Parlamentben.
– Látható, hogy a kormányfő közelében lévők közül kerülnek ki évek óta a legbefolyásosabb és leggazdagabb vállalkozók. Nyilvánvaló, hogy nem különleges vállalkozói tehetségük a vagyonosodásuk forrása, hanem a politikával ápolt jó kapcsolatuk, amelyek segítségével gyümölcsöző szerződéseket kötnek az állammal, amely ma a közbeszerzési rendszerrel az egyik legnagyobb megrendelő.  A korrupció kontraszelektálja a magyar vállalkozótársadalmat, hiszen nem az nyeri el a megrendelést, aki piacgazdasági körülmények között versenyképes. Ez Magyarországot „banánköztársasággá” teszi Nyugat-Európa szemében, a magyar gazdaságot pedig ellehetetleníti. – mutatott rá a Jobbik politikusa.
A tájékoztatón szóba került a Questor-ügyben tapasztalható erős kormányzati befolyás, amely egyes magánszemélyeket törvény elé citál, mert állítólag bennfentes információkkal rendelkeztek. Más „nagyhalak” esetében viszont ez bizonyítható is, azokat mégsem vonják felelősségre. Az állami földek privatizációjával kapcsolatban kérdésre válaszolva Volner kijelentette: Cegléden és környéke is érintett, például a Dél-Pest Megyei Mezőgazdasági Zrt. által bérelt állami termőföldek tartozhatnak ebbe a körbe.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...