31.5 C
Cegléd
2024. június 21. péntek
spot_img

Térfigyelő kamerák a Szűcs telepen

A lakók régi igénye volt, hogy kamerákat helyezzenek ki. Javulna a biztonságérzetük és talán a rongálás is kevesebb lenne a környéken-érveltek az itt élők. A körzet önkormányzati képviselője, Hörömpő Annamária elmondta: az új kamerák 24 órán át figyelik a területet. „Mint önkormányzati képviselő örülök, hogy sikerült két kamerát a húszból megszerezni ide, erre a városrészre. Egyrészről bízom abban, hogy tényleg növekedni fog ezzel az itt élők biztonságérzete, másrészt természetesen az itt élők igényeit, kéréseit figyelembe vesszük.” – mondta el a helyszínen Hörömpő Annamária önkormányzati képviselő.

A térfigyelő kamerák üzemeltetését az önkormányzat vette át a rendőrségtől. Vagyis október elsejétől a kamerák képét a közterület felügyelők figyelik és rögzítik. „Amennyiben törvényellenes cselekedetre kerülne sor, azok a városházán visszanézhetőek, és ha bűncselekmény kerül megállapításra akkor a rendőrség mind nyomozati, mind bizonyítási eljárási szakaszban felhasználhatja azokat.” – tette hozzá a képviselő.

A Szűcs telepi városrész mellett a Kossuth Ferenc utca – Múzeum utca kereszteződésébe, a Déli út – Kőrösi úti valamint Bajcsy-Zsilinszky úti csomópontjába, a Pesti úton a benzinkútnál, a Széchenyi út – Rákóczi út kereszteződésébe, a Toldy Ferenc Kórház elé, a Jászberényi úti körforgalomba, a Rákóczi úton a Bercsényi útnál, és a Táncsics Mihály útnál szereltek fel kamerákat.

(Fotó: Szokolai Attila)

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...