16.6 C
Cegléd
2024. május 7. kedd
spot_img

Térfigyelő kamerák a Szűcs telepen

A lakók régi igénye volt, hogy kamerákat helyezzenek ki. Javulna a biztonságérzetük és talán a rongálás is kevesebb lenne a környéken-érveltek az itt élők. A körzet önkormányzati képviselője, Hörömpő Annamária elmondta: az új kamerák 24 órán át figyelik a területet. „Mint önkormányzati képviselő örülök, hogy sikerült két kamerát a húszból megszerezni ide, erre a városrészre. Egyrészről bízom abban, hogy tényleg növekedni fog ezzel az itt élők biztonságérzete, másrészt természetesen az itt élők igényeit, kéréseit figyelembe vesszük.” – mondta el a helyszínen Hörömpő Annamária önkormányzati képviselő.

A térfigyelő kamerák üzemeltetését az önkormányzat vette át a rendőrségtől. Vagyis október elsejétől a kamerák képét a közterület felügyelők figyelik és rögzítik. „Amennyiben törvényellenes cselekedetre kerülne sor, azok a városházán visszanézhetőek, és ha bűncselekmény kerül megállapításra akkor a rendőrség mind nyomozati, mind bizonyítási eljárási szakaszban felhasználhatja azokat.” – tette hozzá a képviselő.

A Szűcs telepi városrész mellett a Kossuth Ferenc utca – Múzeum utca kereszteződésébe, a Déli út – Kőrösi úti valamint Bajcsy-Zsilinszky úti csomópontjába, a Pesti úton a benzinkútnál, a Széchenyi út – Rákóczi út kereszteződésébe, a Toldy Ferenc Kórház elé, a Jászberényi úti körforgalomba, a Rákóczi úton a Bercsényi útnál, és a Táncsics Mihály útnál szereltek fel kamerákat.

(Fotó: Szokolai Attila)

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...

A vártnál is sikeresebb volt a 660 perc sport

Cegléd 660 éve város. Az évforduló alkalmából megrendezett ünnepség...

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...