14.5 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

200 millió forintot nyertek

Összesen több 200 millió forintot nyert az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztésére kiírt pályázatban Ceglédbercel és Csemő. Az összegből mindkét település megszépül jövőre.
– 90.321.296.- Ft támogatást nyertünk. – mondta el dr. Lakos Roland polgármester. – Ebből az összegből elkészül a temető bejárati részének burkolása, parkolók kialakítása, viacolor burkolat folytatása, öntözőkutak kiépítése és egy urnafal kialakítása. Nagy örömünk, hogy támogatást kapott a Csemő-Zöldhalom Egészség ház energetikai korszerűsítése, felújítása, tetőhéjazat cseréje, nyílászárók cseréje. Napelem kerül kiépítésre, megújul az elektromos, víz-csatorna, fűtés hálózat, sőt még orvosi eszközbeszerzésre is jut. Energetikai korszerűsítést végzünk majd az óvodában is, szolárrendszert építünk ki meleg víz előállításához. Ezen kívül a pályázati forrás lehetőség biztosít a Polgármesteri Hivatal klimatizálására és a településrendezési terv és építési szabályzat felülvizsgálatának régóta esedékes elvégzésére is. – számolt be a polgármester, majd kérdésre válaszolva elmondta vannak további terveik is, amelyek pályázati segítséggel valósulhatnak meg.
– Már készen áll pályázati anyagunk a Cegléd-Csemő kerékpárút vonatkozásában. Nagyon fontos, hogy ugrásra készen álljunk, hogy amikor a pályázati kiírás megjelenik azonnal be tudjuk adni, mert már most tudható, hogy a források korlátozott volta miatt rövid ideig lesznek nyitva ezek a lehetőségek. A másik szintén előkészítés alatt álló projectünk egy multifunkcionális csarnok építése a tavaly átadott sportcentrum mellett.
– A ceglédberceli önkormányzat is elnyert a belügyminisztériumi pályázaton 112 millió forintot, melyből jövőre nyolc utca felújítását és járdaépítését szeretnék megoldani. – tájékoztatta lapunkat Török József polgármester. Ezen kívül urnafalat építenek a temetőbe és egy sor középületen – egészségház, orvosi rendelők, védőnői szolgálat, művelődési ház, Polgármesteri Hivatal – végeznek el energiatakarékossági beruházásokat. Az idősek otthonában pedig ezen felül nyílászáró csere, vizesblokk felújítása, elektromos hálózat cseréje is megvalósul.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...