18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Bezárják az Ady Endre utcai óvodát?

Ha létrejön a bezárás és az összevonások, akkor egy-egy óvoda egységhez 14-15 csoport vagyis 300-350 gyerek fog tartozik majd! Ez iszonyatos adminisztrációs terhet fog róni a vezetőkre, amelyen az óvodatitkárok léte sem segít. Vezetői munkát rájuk nem lehet bízni, a jogszabályok alapján. Emiatt a szakmai munka óhatatlanul sérülni fog, amelynek következtében a gyerekek érdekei is sérülnek majd. Hasonló racionalitás jegyében hozták létre a KLIK-et, amelyről jól tudjuk, hogy nem egy sikertörténet.
Tapasztalatok alapján nagyon sok szülő ragaszkodik a kisebb, családi házakból átalakított óvodákhoz, mert barátságosabb és otthonosabb, ellentétben az összevonásokkal létrejövő 25-30 fős csoportokhoz. Egy pedagógus ennyi gyerekre képtelen lesz majd felügyelni. Sajnos, országosan rohamosan növekszik, így Cegléden is az egyéni fejlesztésre szoruló, nehezen szocializálódó, halmozottan hátrányos helyzetű (3H) gyermekek száma, akiket kizárólag kis létszámú csoportokban tudnak az óvónők felzárkóztatni, vagyis az egyéni fejlesztést megvalósítani. Igaz viszont, hogy ez pénzben nem mérhető! Azt írják, hogy céljuk, hogy az egyes tagóvodák megőrizzék korábbi arculatukat. Nos, az összevonásokkal ez biztosan nem fog megvalósulni. A hatékonyság növelést pedig el lehet majd felejteni az ilyen mamutcsoportokban, pedig a városnak ez az elképzelése.
Mi, a városért, a gyermekeink jövőjéért aggódók olyan városvezetést szeretnénk, akik a számok mögé tudnak nézni, akiknek fontos, hogy a városban ne magas létszámú “gyermekmegőrzők” létesüljenek, hanem jól működő, kisebb létszámú óvodák is életben tudjanak maradni, legyen meg a létjogosultságuk.
Egy dologban tudunk reménykedni már csak, hogy négy év múlva, mi kárvallott szülök fogunk az urnákhoz járulni és azok a mostani döntéshozók erősen bízhatnak abban, ha rajtunk múlik, még egy ilyen ámokfutást nem engedünk meg a városban.

Több tucat aggódó szülő nevében írtam ezt a levelet: K.Zs-né.


A város kommunikációjával megbízott Cegléd Városi Televízió információi szerint bár megszűnne az Ady Endre utcai óvoda, a gyerekek szebb, modernebb intézménybe járhatnának jövő év szeptemberétől-ez a városvezetés terve, a testület csütörtökön dönt az óvodák átszervezéséről. Az Ady Endre utcába járó kicsiket a Köztársaság úti óvoda fogadná, amelyet-egy nyertes pályázatnak köszönhetően még szebbé, költségtakarékosabbá tudnak tenni-mondta az alpolgármester. Hegedűs Ágota hangsúlyozta: az átszervezés nem jár munkahelymegszűnéssel, egyetlen óvonőt, dadust sem küldenek el. – tájékoztat a városi televízió.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...