22.5 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Nem lesz börtön Cegléden

Lezárult a büntetés-végrehajtás telekpályázata, a következő években Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fős börtön épülhet – közölte a Belügyminisztérium. Cegléd nincs a kiválasztott települések között.

A BVOP még januárban hirdetett pályázati felhívást az önkormányzatoknak. Negyven település, köztük Cegléd is jelentkezett arra, hogy ingyen ajánljanak fel telket börtönépítésre, ami számukra legfőképp az új munkahelyek miatt előnyös.

Az értékeléskor figyelembe vették a felajánlott telkek fekvését, méretét, beépíthetőségét, a közműellátottságot. Számított a lakott területtől való távolság, autópálya vagy főút közelsége, a személyi állomány és családtagjaik elhelyezésének lehetősége. Azt is vizsgálták, van-e lehetőség a fogvatartottak intézeten kívüli, vagy börtönbe betelepülő foglalkoztatására.

A börtönök várhatóan 2017-től 2019-ig készülnek el. A belügyminisztérium azt is közölte, hogy a 2010-ben megkezdett férőhely-bővítési program során eddig 1600 új férőhelyet adtak át, amivel már több mint tíz százalékkal csökkentették a börtönök zsúfoltságát.

mti

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...