18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Nem lesz börtön Cegléden

Lezárult a büntetés-végrehajtás telekpályázata, a következő években Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz fős börtön épülhet – közölte a Belügyminisztérium. Cegléd nincs a kiválasztott települések között.

A BVOP még januárban hirdetett pályázati felhívást az önkormányzatoknak. Negyven település, köztük Cegléd is jelentkezett arra, hogy ingyen ajánljanak fel telket börtönépítésre, ami számukra legfőképp az új munkahelyek miatt előnyös.

Az értékeléskor figyelembe vették a felajánlott telkek fekvését, méretét, beépíthetőségét, a közműellátottságot. Számított a lakott területtől való távolság, autópálya vagy főút közelsége, a személyi állomány és családtagjaik elhelyezésének lehetősége. Azt is vizsgálták, van-e lehetőség a fogvatartottak intézeten kívüli, vagy börtönbe betelepülő foglalkoztatására.

A börtönök várhatóan 2017-től 2019-ig készülnek el. A belügyminisztérium azt is közölte, hogy a 2010-ben megkezdett férőhely-bővítési program során eddig 1600 új férőhelyet adtak át, amivel már több mint tíz százalékkal csökkentették a börtönök zsúfoltságát.

mti

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...