18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Az alkotás hete

Szerdától már különböző időpontokban és helyszíneken zajlottak a foglalkozások . A gyerekek megismerkedhettek az agyaggal és tyúkocskát készíthettek. ( A kész munkák még kiégetésre várnak.) Nagyon tetszett a kis művészeknek ez a feladat, mert az agyaggal és annak megmunkálásával még nem találkoztak.

A Kossuth Művelődési Központ Galériájában megtekintettük a „Tűzmadár” c. kiállítást, melyen Szekeres Erzsébet textilművész mesekönyv illusztrációi, valamint meseszőnyegei és kesztyűbábjai, meseképes bélyegei voltak megcsodálhatók. A kiállítás a Népmese Napja alkalmából jött létre, Benedek Elek emléke előtt tisztelegve. Kisdiákjaink a Galériában levő foglalkozáson meghallgatták Kozmáné Ildi nénitől Benedek Elek egyik meséjét, majd a szőnyegszövés titkait is eltanulva mindenki megszőtte saját kis szőnyegét. Délutánonként lehetőség volt egyéni, ill. csoportos munkák elkészítésére is, melyet a hagyományos 45 perces tanítási órákon nem tudtunk volna megvalósítani.

Minden nap remek hangulatban telt,de nemcsak azért, mert nem volt házi feladat, hanem mert együtt voltunk a ránk bízott gyerekekkel szinte reggeltől estig a délutános tanító nénikkel karöltve. A hét zárásaként az iskola „C” épületének aulájában egy nagyon szép kiállítást állítottunk össze a gyerekek szebbnél-szebb, ötletesebbnél ötletesebb alkotásaiból. Diákjaink sok élménnyel gazdagodtak, és ügyesedtek az 5 nap alatt. Köszönjük szépen mindenki segítségét, a kedves Szülők segítő támogatását.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...