16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

A vita csak most kezdődik

A Ceglédi Panoráma oldalán jelent meg október 23-án pénteken az a nyílt levél, melyben dr. László Istvánné az Ady Endre utcai óvoda ügyét is tárgyaló 2015. október 22-i képviselő testületi ülésen tapasztaltakról fogalmazta meg véleményét. Az óvodavezető azt sérelmezte, az intézménye ügyét tárgyaló ülésen a polgármester neki nem adta meg a szót, amit ő vezetői és női mivoltában is sértésnek vett.


A Takáts László polgármester a levélre reagálva az önkormányzati kommunikációval megbízott városi televízió oldalán adott ki nyilatkozatot az alábbiak szerint:

“Tisztelt dr. László Istvánné! Cegléd Város Képviselőtestületének október 22-i ülésével, majd a nekem címzett, de számomra el sem küldött levelével kapcsolatban a következőket szeretném Önnel tisztelettel megosztani.

Bizonyára mint egy önkormányzati intézmény vezetője tudja, hogy egy képviselő-testületi ülés lefolyásának vannak hatályos keretei, amit az aktuális SZMSZ-ünk szerint az ülés levezetőjének, vagyis nekem kell betartanom és betartatnom. A napirendi ponthoz hozzászólási lehetőséget adtam – a képviselő-testület tagjainak hozzászólása után, az én zárszavam előtt – a megjelent pedagógusoknak és szülőknek. E lehetőséggel hosszas várakozás után csupán egy szülő élt és mivel más hozzászoló nem jelentkezett a vitát lezártam. Lett volna lehetősége kifejteni véleményét, de Ön hozzászólási szándékát és hangos nemtetszését csak a vita lezárását követően jelezte. A testületi ülés vezetési rendjének betartatásával nem állt szándékomban sem a női mivoltában, sem az életkorában megsérteni Önt, és úgy érzem azzal, hogy a szót akkor már nem adtam meg, nem is tettem ilyet. Ha ennek ellenére ezt Ön mégis így érzi, akkor természetesen megkövetem…

Önnek, mint önkormányzati intézményvezetőnek véleményem szerint nem a nyilvánosság bevonásával kellene leveleznie a munkáltatójával. Az irodám ajtaja eddig és ezt követően is nyitva áll. Sajnálattal veszem tudomásul, hogy ezen ’ügyet’ felhasználva, félremagyarázva ellenzéki pártok és civil szervezetek kampányolnak, felhasználva a szülők érthető érzelmeit.

Megragadva az alkalmat szeretném ismertetni az előterjesztés valós tartalmát és szándékát: Az előterjesztés arról szól, hogy vizsgáljuk meg a Köztársaság úti óvoda felújítása kapcsán, hogy nem lenne-e célszerűbb úgy tervezni a munkálatokat, hogy ott több gyermek kaphasson korszerű, 21. századi ellátást. Ennek kapcsán felvetődött, hogy másik, szintén felújításra váró intézmény csoportjai is átkerülhetnének ide. De a vizsgálat előtt még nem döntött senki semmilyen bezárásról, elbocsátásról, csoportbontásról. A témáról a vita csak most kezdődik, lesz alkalma kifejteni érveit, és remélem meggyőződik arról is, hogy bennünket kizárólag a gyermekek jobb színvonalú, igényesebb környezetben való ellátása vezérel.

Maradok tisztelettel: Takáts László Polgármester”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...