18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Új elnökség, új tervek

Az Ipartestületi Székházban tartott sajtótájékoztatót a Ceglédért Független Egyesület új elnöksége – Máté Csaba elnök, László Ditta alelnök és Nagy Mária titkár – október 29-én. A tájékoztató fő témája az egyesület életében bekövetkező változások voltak, az új vezetők bemutatkozása és a szervezet programjairól való tájékoztatás.

2015 nyarán választott új vezetőséget a Ceglédért Független Egyesület. A jelenlegi elnökség tagjainak mandátuma 2016 év végéig szól. Az elnök Máté Csaba ceglédi vállalkozó, alelnök László Ditta korábbi ceglédi rendezvényszervező, most a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ igazgatója. Elnökségi tagok Keszthelyi Ferenc ismert vállalkozó, közéleti szereplő és az egyesület alapító tagja, Nagyné Hőgye Csilla vállalkozó, titkár Nagy Mária lett, a Ceglédi Alkotók Egyesületének elnöke. 2017-ben már olyan elnöke lesz az egyesületnek, akivel már a 2019-es őszi választásokra fognak felkészülni, és akivel kiállítják majd az új képviselő-jelöltjeiket. 

– A 2015. október 28-i taggyűlésén fogadta el az egyesület az új alapszabályát, amelyben immár az is szerepel, hogy: „Az egyesület jelen alapszabály módosítás elfogadása napjától pártokat támogathat, és pártoktól támogatást fogadhat el. Ezen kérdésekben a taggyűlés jogosult dönteni.” Fontos lépés volt ez az egyesület részéről, hiszen ez azt jelenti, hogy a következő választáson 2019-ben, már szövetségre léphet, illetve támogathat más szervezeteket is. Ezzel összhangban felvettük a kapcsolatot több helyi civil szerveződéssel, akikkel jövőbeni gyümölcsöző együttműködésre törekszünk, ezzel támogatva egymást és céljaink elérését. Az eddig kapcsolatfelvételünk kivétel nélkül sikeres volt, sok egyesület kapcsolódott már most be a munkáinkba. – mondta el László Ditta alelnök. Beszámolt arról is, hogy megújult az egyesület tagsága: az elmúlt fél évben 30 új belépőt regisztráltak. Jövő tavasztól pedig negyedévente megjelenik majd a szervezet hírlevele „Van újság” címen és megújul honlapjuk (www.cfe.hu) és a Facebook profiljuk is.

Az alelnök hozzátette: – Jövőre 3 nagyobb rendezvényt kívánunk szervezni a városban: tavasszal az Ipartestülettel közösen egy Családi Napot, ahol mindkét egyesület bemutatkozik; június végén szervezzük meg a hagyományos Biciklis-napunkat a helyi iskolák részvételével a KRESZ Parkban; szeptemberben a nagysikerű Hubertusz-nap felelevenítésén dolgozunk majd, amit egybekötünk a szintén hagyományosnak mondható Egészségnappal a Vörösmarty téren. Télen új színt viszünk „Ez érdekelni fogja…” elnevezésű előadássorozatunkba, miszerint mindennapjaink megértéséhez és a biztos eligazodáshoz szükséges információkat fogunk megosztani a nagyközönséggel egy-egy neves előadó, színművész tolmácsolásában. Idén év végén a Szabadság téren fogunk ruha– és ételosztást szervezni a ceglédi rászorulóknak vagyis folytatjuk a „Segítő kéz” akciónkat.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...