15.1 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Díjazott ,,ökosságok” – Innovatív zöldségek

– Tehát nem csupán a „fióknak” íródtak ezek az ötletek…

– A pályázatra érkezett 110 javaslatból választották ki azt a 25-öt, amelyeket az ötletgazdákszakértők közreműködésével teljes megvalósíthatósági tanulmánnyá fejlesztettek, így ezek már alkalmasak arra, hogy a jövőben akár beépüljenek a hatóság működésébe.

– Ejtsünk pár szót a másik javaslatodról is!

– Mivel egy személy nem csak egy ötletet adhatott be, így én is több anyaggal pályáztam. A háromból kettő került a legjobb 25 közé. A „Kerti mesék”,amellyel a 9.helyen végeztem, egy olyan mesesorozat ötlete, amelynek szereplői a hazai zöldségek és gyümölcsök. A mesék által az óvodás korú gyermekek megismerhetik ezeket a fontos energia- és vitaminforrásokat és a történetek segítségével pozitív érzelmeket kapcsolhatnak egy-egy szereplőhöz.

Ezeknek az ötleteknek a lényege ugyanaz, ami a jelenlegi fő elfoglaltságom, a „Zöld Matek” alapja is: a gyerekeknek a környezet- és egészségtudatosság, a fenntarthatóság értékeit akkor tudjuk igazán közvetíteni, ha ezekkel az ismeretekkel a mindennapjaikban találkoznak. Úgy lehet a leghatékonyabban elmélyíteni az ökoszemléletet, ha az minden iskolai tantárgyban jelen van. Mivel mindig a matematika állt hozzám a legközelebb, így ehhez kapcsolódva kezdem egy évvel ezelőtt olyan tartalmat készíteni, ami lehetővé teszi, hogy a gyerekek a matek gyakorlása közben a fenntarthatóság és a környezetvédelem összefüggéseit kutassák és felfedezzék a környezettudatos életmód értékeit.

– Azt hiszem, ez is megérdemelne egy beszélgetést! Gratulálok az elért eredményhez!

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...