8.8 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

A természet postása néha elvéti a címet

Az ősz beköszöntével a fák elhullajtják leveleiket, de azt senki sem közli velük, hogy nem illik más telkére szórni azokat. Mit tehet ilyenkor a szomszéd? Moroghat, veszekedhet, kiabálhat, sokszor ezek az első reakciók. De megéri? Gondolkodjunk el egy kicsit, mit ad nekünk az a fa egész évben… Fészket ad különböző madaraknak, így nyári reggeleken akár madárcsicsergésre is ébredhetünk, persze ha nem hajnalban járunk dolgozni. Mint minden növény oxigén-termelő, illetve szén-dioxid megkötő képességgel rendelkezik, megköti a káros anyagokat a levegőben ezzel számunkra élhetőbb környezetet biztosít. Árnyékot nyújt a forró nyári napokon, ezt ki is használjuk, mikor alá parkolunk, igaz árnyékot csak nekünk ad, ez a sors fintora.

Szomszédként úgy gondolom a levelek eltakarítása nem csak annak a feladata, aki a fát ültette. Bár sokat nyűgnek tekintik, az avar eltakarításának kedvező élettani hatása is van. Mivel kint vagyunk a friss levegőn és még mozgunk is, növekszik a szervezet oxigén felvétele, csökken a stressz, erősödik az immunrendszer.

Szóval, ne perlekedjünk a szomszéddal, inkább fogjuk fel úgy, hogy ezzel segít nekünk kiszabadulni a mókuskerékből és jót tesz a szervezetünkkel is. A mi szomszédunk nagyon szerethet bennünket, mert ilyenkor ősszel gondoskodik róla, hogy sokat legyünk a friss levegőn, ő ugyanis egy fűzfát ültetett, aminek köztudottan rengeteg levele van!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...