8.8 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

Lemondásom oka

A Ceglédi Panoráma előző lapszámában arról írtunk egy olvasói levél alapján, hogy Józsa Zoltán a CVSE vízilabda szakosztályának vezetője lemondott tisztségéről, aminek oka – a levél szerint – az volt, hogy „nem értett egyet a CVSE működésével, valamint a pályázati pénzek elköltésével. (…) az uszodát ellátó termálvízkút felújítására elkölteni kívánt százmilliós összeg szabályosságát, valódiságát kifogásolta”. Józsa Zoltán nyilatkozatával megerősítette a fentieket lapunk megkeresésére.

A Ceglédi Panorámának napokban megküldött levelében bővebben kifejti lemondásának okait és körülményeit, és reagál Horváth József CVSE-elnök nyilatkozatára is:
„Lemondásom oka pontosan így hangzott: Többször jeleztem a CVSE működésével kapcsolatos kifogásaimat. Sajnos, érdemi változást nem sikerült elérnem. Normál körülmények közt az egyesület az elnökség és a tagság által irányított demokratikus szervezet. Sajnos, jelen esetben a döntések többsége egy személy akarata alapján született. Több a vízilabdát érintő beruházással kapcsolatos döntés nem, vagy véletlenül jutott a szakosztály tudomására. A CVSE elnökség és a szakosztályvezetés döntéseit az eléjük tárt kész tények alapján hozhatta meg. Azt gondolom, ez nem helyes működési mechanizmus. 
Továbbá a CVSE jelentős tartozást halmozott fel. Ennek rendezésére nem kaptam megnyugtató magyarázatot. Valóban egy könyvvizsgáló átnézi az egyesületet, mely vizsgálatot én kezdeményeztem, igaz, gazdasági átvilágítást kérem.  A mostani könyvvizsgálói jelentés a számviteli törvények betartását és nem a gazdálkodás tartalmi elemeit vizsgálta.  A „biztosítékot” az eredetileg tervezett termálvíz kútfúrásról felújításra lebutított beruházás verte ki nálam. Tény, ez esetben a döntés nagyjából demokratikusan született a Horváth József elnök által ismertetett tények alapján.  Azonban egy beruházásokban jártas szakemberrel átnézetve a felújítás tartalmi és számszaki adatait (az adatokhoz történő hozzájutást több mint egy hónapos huzavona előzte meg) kiderült: mind tartalmilag, mind számszakilag erősen kifogásolható.  A fentiek és az évek során tapasztalt esetek vezettek odáig, kénytelen voltam a tagság által megválasztott pozíciómat feladni. Szeretném megköszönni a sportolóknak, sportvezetőknek, anyagi és erkölcsi támogatóinknak a bizalmat. Sajnálom, hogy mandátumom nem sikerült a megválasztott időre kitöltenem.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...