22.5 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Hegyek, völgyek, folyómedrek a Budai úton

Legalább három hete fordították be a plusz táblákat (sebesség korlátozó, előzni tilos, útszűkület) a Budai úton. Múlt hétig nem tudtam hogy mire véljem, de olvastam a helyi sajtóban egy cikket “Budai úti árokrendezés” címmel. Gondolom, akkor azért rakták ki a táblákat hogy majd valamikor, valahol a Közútkezelő árkokat épít, vagy nem épít.
A cikkben ez található “A közútkezelő záros határidőt hagyva felszólította az ott élőket” (…) “a Magyar Közút kötelezte az ingatlantulajdonosokat, hogy pótolják a hiányzó átereszeket”
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az ingatlan és a közút közé beépítettek egy kerékpárutat, ezzel már szinte le is választották az árkot az ingatlanomról, de ettől – úgy látszik – még az enyém.)
Én, mint egyszerű ceglédi lakos, én nem szólíthatom fel, vagy kötelezhetem a Közútkezelőt, hogy először az esetleg nem egyenes (vízszintes, tükörsima) utat tegye simává és akkor nem arra gondolok, hogy foltjavítás, mint idén eddig, vagy tavaly mikor öt alkalomra is emlékszem hogy foltozták az utat.
Most már ott tartanak, hogy kb. 300 m-es szakaszon 15-18 tábla is van. Megpróbáltam magamban kimondani, amit a táblák jelentenek, de nem mindig sikerült két tábla között, igaz 45km/h-val mentem (lakott területen kívül), és akkor még az utat is figyelni kellene. Vannak részek, ahol +/ -10-13 cm is van, a sík aszfalthoz képest.
Néha azt képzelem, mintha kicsinyített Magyarországon járnék óriásként vannak hegyek, völgyek, tavak, folyómedrek…
 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...