15.8 C
Cegléd
2024. június 13. csütörtök
spot_img

Kifosztotta a látássérült asszonyt

Minden emberi jó érzést megcsúfoló ügyben kezdett eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Egy idős, látássérült asszonyt fosztott ki ismerőse, aki kihasználta a sértett idős korát és egyéb fogyatékosságát.

R. Zsolt 25 éves albertirsai férfi és élettársa 2015. október 30-án, egy szóbeli megállapodás alapján költözött be az idős hölgy albertirsai családi házába, ahol a látássérült asszony és annak mozgáskorlátozott fia lakik. A 66 éves néni 2015. november 1-jén arra kérte meg R. Zsoltot, hogy a bankszámlájáról vegyen le részére 5 ezer forintot. Ehhez az asszony átadta a bankkártyát és az ahhoz tartozó PIN kódot is. 

A gyanúsított a kért összeg helyett csupán ezer forintot vett le a számláról, amit átadott a sértettnek és visszaadta a bankkártyáját is. Két nappal később azonban a férfi – miközben az asszony aludt – elvette a bankkártyát és a folyószámláról több, mint 200 ezer forintot vett le.

A ceglédi nyomozók R. Zsoltot a bűncselekmény elkövetésének napján elfogták és előállítását követően – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene a további eljárást – immáron szabadlábon való védekezése mellett – a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. (A kép illusztráció)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...