18.2 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Új ingatlan-együttes épül a Rákóczi úton

Érzékelhető, hogy elég sok évszám szerepel az ingatlan megvásárlásával kapcsolatosan. Hosszas peres eljárások előzték meg azt a folyamatot, amely most előttünk áll. Erről igazán részleteiben nem szeretnék beszélni, sokkal inkább az előretekintés a cél, mint a múltban való vájkálás, és az eddig adódó nehézségek okainak feltárása.

Felelőtlen lépésnek tartottam volna részemről, ha olyan beruházásba kezdek, amelynek jövője bizonytalan és előreláthatatlan.

– Most viszont munkálatok kezdődtek. Konkrétan mi történik?

– Miután tisztázódtak a tulajdonviszonyok, egy kézbe kerültek az ingatlanok, elkezdődtek az újratervezések. Újratervezésről beszélek, hiszen 2005 és 2015 között eltelt egy évtized, amely nagymértékben befolyásolta az épületek állapotát, a személyes, illetve a helyi igényeket és célokat. 

Azt különösebben bizonygatni senkinek nem kell, hiszen látható, hogy az ingatlanok állaga jelentősen leromlott, egyes részei már az adásvételi szerződés időpontjában is életveszélyessé lettek nyilvánítva.  Így az eredeti állapotba történő helyreállítás nemcsak, hogy gazdaságtalan lett volna, hanem hatóságilag sem lett volna engedélyeztethető.  

Az első lépés tehát, – és ennek vannak mára látható jelei is – hogy az épületek lebontásra kerülnek. A vállalkozóval kötött szerződés alapján, amennyiben az időjárás kegyes lesz a kivitelezőhöz, a bontási munka 2016. február végén befejeződik. 

– Olyat is hallottunk, hogy megvennék a szomszédos ingatlanokat… Van az időzítésnek köze ahhoz, hogy éppen most került a testület elé az Ady Endre utcai óvoda ügye?

– Egyetlen ingatlan megvétele által lett volna a telek szabályos alakzatú, amely az egyik épület közvetlen szomszédságában van. Érdeklődtünk a tulajdonos terveiről a családi házzal kapcsolatosan. Mivel egyelőre nem áll szándékában eladni az ingatlant, azt vettük tudomásul, és ennek függvényében folynak a tervezések.

Konkrétan az Ady óvoda kapcsán én is olvastam egy közösségi oldalon azt a szülői levelet, amely egy kedves szülő tollából született, vele egyetértő sok-sok szülő nevében. Ami igazán felháborított és sértett az írásban, hogy bár a szerző nevét nem vállalta, de a pontos információk hiányában más nevével nem szégyellt dobálózni. A tisztesség azt kívánná egy nyilvánosan megjelenő írás előtt, hogy az író a cikkben szereplőket megszólítsa, utána járjon annak, hogy az ő „tudomásuk” helyes-e, avagy sem az üggyel kapcsolatban. Ez a minimum, vagyis ez lett volna a minimum.

Nos, hogy a kérdésére válaszoljak, az Ady Endre utcai óvoda anyagának képviselő-testület elé kerülése, és a mi általunk megkezdett bontási-építési munkálatok között semmiféle összefüggés nincs.

– Mi a tervük az ingatlannal?

– A végleges terveket és így a jövőképet is nagyban befolyásolja az is, hogy az általunk elképzelt, valamint a felmért igényeknek megfelelő épületet, hogyan lehet megfeleltetni az építési követelményeknek, mely funkciók engedélyeztethetőek, és melyek maradnak az íróasztal fiókjában.

Koncepciótervek készültek az ingatlan-együttes jövőbeni sorsát illetően, így arról tudok beszámolni, ami jelenleg biztosnak tűnik: a két ingatlant egyként kívánjuk kezelni, több funkciót (üzletek, szolgáltatói helységek, lakások) is szeretnénk az ingatlanokon megvalósítani és az építési tevékenységet a szakhatósági előírások maximális figyelembevételével kívánjuk végezni.

Azt szeretnénk, hogy Cegléd fő utcája egy impozáns, de a környezetbe illeszkedő új épülettel gazdagodjon!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...