13.9 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

A Microsoft nagykövete

– Mi a feladatod, mint MSP?

– A Microsoft kínálja a fejlesztőknek az iparág egyik legtermékenyebb és legnagyobb fejlesztői felületét. Ők készítik a Windows-t, működtetik a Skype-ot, és gyártják az Xbox-ot. A mi feladatunk, hogy szerepet vállaljunk az “új” Microsoft üzenetének a nagyközönséghez történő eljuttatásában.

– Feladatunk a szervezés és tanítás. Online és offline technológiai eseményeket kell szerveznünk, ehhez saját magunknak kell kiépítenünk a kapcsolatrendszert, és megtalálni a hallgatóságot. Erre felkészítenek minket a tréningeken, de nem mondják meg nekünk, hogy mit csináljunk, viszont aki előáll egy jó ötlettel, egy jó előadás tervezettel, azt mindenben támogatják. Feladatunk még a tanulás és tájékoztatás. Abban kell segítenünk, hogy a környezetünk, saját intézményünk diákjai és tanárai a lehető legjobban ki tudják használni a Microsoft termékek, szolgáltatások és eszközök nyújtotta előnyöket.

– Milyen személyes hasznod származik abból, hogy részt vehetsz ebben a programban?

– A program a hazai diákok számára is elérhető, technológiai és készségfejlesztő tréningeket, szakmai támogatást, értékes kapcsolatokat és rendkívüli lehetőségeket kínál. Óriási lehetőségnek érzem, hogy a világ egyik legnagyobb szoftverfejlesztő vállalatának képviseletében tevékenykedhetek, ami akár a jövőben egy sikeres belépő is lehet egy jó állás betöltéséhez. A Microsoft Magyarország olyan munkalehetőségeket kínál, amely túlmutat a hagyományos mérnöki munkán, marketing és értékesítés területén is számos tapasztalatot szerezhetek. Konkrétabb, kézzelfogható „haszna”, hogy MSDN és Office 365 szoftvercsomagelőfizetését is megkaptuk.

– Vannak-e már ötleteid, hogyan valósítod meg a feladatokat?

– Elsősorban a gimnáziumban informatika órákon tájékoztatom a társaimat a legújabb technikai eszközök használatáról, valamint a számukra is ingyenes szoftverekről. Mivel az előkészítők során sok nyolcadikos fordul meg a gimnáziumban, arra gondoltam, hogy nekik is szervezek tájékoztatókat.

– Hol szándékozol továbbtanulni?

– Az ELTE TTK-ra jelentkezem, végső célom a térinformatika. Úgy érzem, a gimnáziumban mindent megkaptam ahhoz, hogy valóra válhassanak az álmaim.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...