22.5 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Marihuána ültetvény egy ceglédi dűlőben

Kábítószer fogyasztó fiatal pár ellen emelt vádat a Ceglédi Járási Ügyészség. A munkanélküli fiatalok ceglédi házukban marihuánát termesztettek.

A bűnügy vádlottjai egy Cegléd környéki dűlő családi házában éltek. Munkahelyük, jövedelmük nem volt. Mindketten rendszeres kábítószer fogyasztók voltak, ezért 2013-ban elhatározták, hogy otthonukban marihuánát fognak termeszteni. A termesztésre alaposan felkészültek: a ház több helyiségét átalakították úgy, hogy a vadkender fejlődéséhez szükséges összes feltételt biztosítsák. A megfelelő hőmérséklet, páratartalom, mesterséges fény kialakításával, termőföld és speciális tápoldat beszerzésével ideális körülményeket teremtettek. Az ültetvény leplezésére az ablakokat fóliával, hungarocellel elsötétítettek.
Beszerezték a cannabis növény magokat, azokat cserepekbe ültették és hozzáláttak a marihuána klónozás útján történő termesztéséhez. Amikor 2015 márciusában a rendőrök házkutatást tartottak a házban, az ültetvény már 399 tő élő, különböző fejlettségi stádiumú vadkenderből állt. A vádlottak a növények leveleit leszüretelték, abból füves cigaretta formájában napi rendszerességgel fogyasztottak. Emellett LSD-t, és új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettákat is szereztek és szedtek. Az ültetvény működtetéséhez jelentős mennyiségű áramra volt szükség, amit a mérőóra megkerülésével, méretlenül vételeztek. 2,3 millió forint áramdíj megfizetését kerülték ki.

FOTÓK a helyszínről itt…

VIDEÓ – A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által folytatott házkutatás a következő felvételen látható…látható…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Infineon szakértők a ceglédi Közgázban

2023. augusztus 22-én az Infineon Technologies Kft. együttműködési megállapodást...

Új SPAR-üzlet a körforgalomnál

Egy újabb SPAR-üzlet nyitotta meg kapuit Cegléden a közelmúltban....

Egészségügyi kitüntetés

A Magyar Ápolási Egyesület Pest Vármegye Területi Szervezete a...

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...