8.8 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

Kávézó az ARTEM galériában

Nagy öröm számunkra, hogy így advent idején arról tudósíthatunk, ami sok ember számára kedves. Bár a képzőművészet nem létszükséglet mégis jólesik tudatni, hogy az ARTEM Galéria sok-sok festménnyel, számos kiállítással kedveskedik a ceglédiek és az idelátogatók számára. Az Aquarell Hotelben és a Ceglédi Termálfürdőben kapott kiállítási lehetőségeinkkel együtt három állandó helyszínen vagyunk jelen folyamatos kiállításokkal.  Ezen kívül pedig jó néhány kisebb helyszínen dekorációképpen vannak jelen az ARTEM Galériából származó alkotások.

Mi is képzőművészet feladata ebben a rohanó világban?  Talán az, hogy lehetőséget ad arra, hogy akik a kiállításokat látogatják, egy rövid időre el tudjanak szakadni a mindennapos problémáiktól, és elmerüljenek a művészet világában, amely feltöltődést nyújt számukra. A kiállításokon kívül a volt Kőbányai Sörgyár telephelyén  kialakított galériánkban számos alkotás látható, melyek megvásárolhatók és örömet szerezhetünk vele szeretteinknek, ismerőseinknek. A sokrétűséget jellemzi, hogy mindenféle stílusban és alkotótól találhatók festmények, kezdve a XIX. századtól napjainkig.  

Erőfeszítéseink nem hiábavalók, mert számos látogatója, barátja, érdeklődője van ennek a különleges helyszínnek, ami nem a hagyományos értelembe vett galéria, hanem egy ipari környezet, ahol a retro körülmények egy különleges hangulatot adnak az alkotásoknak. Az ARTEM Egyesület célkitűzése, hogy az összművészetek irányában tudja fejleszteni ezt a helyszínt, ahol még több szabadidős programmal tudunk kedveskedni közönségünknek.

Advent idején az emberek a szeretteikre gondolnak, de egyben számvetést is készítenek az elmúlt év eseményeiről és elemzik, hogy mi volt az, amit esetleg másképpen kellett volna csinálniuk. Ezen elmélkedés számunkra azt jelenti, hogy még erősebb hittel, meggyőződéssel és akarattal tegyünk annak érdekében, hogy több embernek tudjunk kikapcsolódást biztosítani. Még színvonalasabb kiállításokat szervezzünk, felkaroljuk az amatőr festőket és irányvonalat mutassunk mindenki számára annak érdekében, hogy a képzőművészet is jelentsen olyan táplálékot,  mint a mindennapi betevő falat étel.

Galériánk folyamatosan megújul, ennek bizonyítéka, hogy mostanában bővítettük egy kávézó helyiséggel is. Szeretettel várjuk kedves látogatóinkat a képzőművészet és egy finom kávé élvezetére az ARTEM Galériába!

Ujházi György – Artem Galéria

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...