A ceglédi olimpikon Ungvári Miklós is szerepel kedvenc receptjével abban a kiadványban, amelyet a múlt héten mutattak be.Az Őszi-Tóth Gábriel által szerkesztett “Így főznek az Olimpikonok”című könyvben a sporthősök nemcsak életükről vallanak, de megosztják kedvenc ételeik receptjét is. A könyvben Miki a bajai halászlével szerepel.
– A versenyek miatt bejártam már a világot, mindenféle nemzet ételeit megkóstoltam, de mégis a magyar ízeket részesítem előnyben. Anyukám nagyon jól főz, így volt kitől ellesni a főzés titkait. Az igazság az, hogy igazán a hallevet szegedies, passzírozott halas lével és gyufatésztával szeretem, vagyis a kétféle halászlé kombinációját. – számolt be nekünk a gasztronómiában is jártas sportoló, aki a barátnőjével süteményt is szokott sütni.
Az elkövetkező hónapokban azonban nem lesz ideje a tűzhely mellé állni. Sűrű program várja az ötkarikás játékokra való felkészülésben, amelyre „már matematikailag is megvan a kvalifikációja”.