12.8 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Tizedik évfolyam

Bár az ünnepeken túl vagyunk, a Ceglédi Panoráma számára mégis ünnepként folytatódik az új év is, hisz lapunk 2016-ban kezdi meg 10. évfolyamát.

Visszatekintve az elmúlt évekre örömmel mondhatjuk el, hogy kiadványunk évről-évre tudott fejlődni. 2007-ben, amikor az alapításába kezdtünk, nem gondoltuk, hogy rögtön az első lapszám 32 oldalon fog megjelenni. Valaki meg is jegyezte akkor: “Miről lehet egy ilyen kisvárosban kéthetente 32 oldalon írni?”

Azóta bebizonyosodott, van téma bőven és éppen egy év múlva szeptemberben már 98(!) oldalon kellett megjelennünk. Csak abban az évben összesen 1.458 oldalt állítottunk össze, és mindezt 15 ezer példányban! A lapot azóta is sokan hívják “kis könyvnek”, és évről-évre jelennek meg, majd tűnnek el minket másolni próbáló sajtótermékek.

A Ceglédi Panoráma receptje nem titkos. Következetesen, minőségi munkával próbáljuk független, objektív médiumként megtartani olvasóink bizalmát és az olvasottság a hirdetők érdekeivel is találkozik. Ez teszi életképessé a lapot, amely így felületet tud biztosítani a helyi civil, sport, szellemi, egyházi, iskolai, közéleti stb. eseményekről készült írásoknak.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Ceglédi Panorámát a helyi közélet meghatározó és köztiszteletben álló értelmiségi elitje írja: Mácz István író, volt polgármester, Dr. Szabó Alfréd neveléstörténész, Surányi Dezső botanikaprofesszor, Koltói Ádám nyelvész, az ELTE docense, Reznák Erzsébet a Kossuth Múzeum igazgatója, Magyar László a Sportmúzeum igazgatója, Kisfaludi István Gubody-díjas fotóriporter, Rónai Gábor művésztanár és olyan életbölcsességükkel, gondolataikkal népszerű személyek, mint Borda János író, Petró Józsi bá’ kőműves, Mészáros Iván, a Vadászati Kulturális Egyesület alelnöke, akiknek ezúton is szeretném kifejezni hálámat a lapért – és ezen keresztül a városért – végzett áldozatos munkájukért. Nem szeretnék megfeledkezni fiatal munkatársakról sem, akik a letisztult értékeket töltik meg fiatalos szemlélettel, mely által a lap egy minden korosztályt megszólító médium lehet. Mindezeken túl örömmel fogadjuk továbbra is olvasóink írásait, melyeket mindig nagy felületen jelentettünk meg lapunkban.

A Ceglédi Panoráma megjelenése, pozitívumra fókuszáló értékrendje a kezdetekhez képest nem változott, viszont a rovatok minőségében, a hírek mennyiségében és változatosságában próbálunk fejlődni és ezek mellett szeretnénk továbbra is kezünket rajta tartani a civil társadalom ütőerén.

Időközben Facebook és internetes oldalunkkal bővítettük hírszolgáltatói tevékenységünket, melyre olykor óránként kerülnek fel a legfrissebb hírek, naponta 5-10, ami frissességével és változatosságával a városban egyedülálló. Az ezen a felületen történő megjelenés interaktívvá tette munkánkat, lehetővé vált a közönséggel való közvetlenebb kommunikáció. Az olvasói visszacsatolás nagyon nagy segítség lapunk folyamatos útkeresésében.

Természetesen tisztában vagyunk azzal is, hogy egy kisvárosi lapnak korlátai vannak, de ebben az évben is szeretnénk ezeket tovább feszegetni, új ötletekkel, rovatokkal mindig friss, érdekes olvasmányt tudjunk letenni az olvasók asztalára hétvégente és ebben nagyon szívesen fogadjuk a közönség javaslatait, észrevételeit, ötleteit.

Boldog új évet, jó ceglédi híreket kívánok:

Krizsán Ervin főszerkesztő

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...