13.9 C
Cegléd
2024. május 8. szerda
spot_img

A Közgázból indult most a Corvinuson tanul

A Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája 2015-ben ballagott diákját, Kogler Dorina Szonját kérdeztem, hogyan vált középiskolai diákból egyetemi hallgatóvá.

– Annak idején miért a Közgázt választottad?

– Elég egyértelmű volt számomra, mert általános iskolás koromban a bátyám és az unokatesóim is ide jártak, tőlük jó történeteket hallottam a közösségről és a tanárokról.

– Milyen volt az osztályközösséged?

– Nagyon jó, beleértve az osztályfőnökeinket is: Kaszáné Somogyi Katalin tanárnőt kaptuk meg osztályfőnökünknek, s mivel ő várandós lett, az utolsó félévre Füle Bernadett vállalta az osztályunkat. Majdnem mindent megnyertünk, amit csak lehetett. Strasbourgba is kijutottunk, az Európai Ifjúsági Parlamentre, ez volt a legnagyobb élményünk. De felejthetetlen a szalagavató is, hiszen ez minden lánynak a legszebb emlékei közé tartozik.

– Tudsz nekem olyan tanárt említeni, aki sokat segített?

– Mindegyik tanár nagyon sokat segített, voltak olyan napok, amikor külön szakköröket tartottak nekünk, hogy eredményesebb legyen az érettségink. Osztályfőnökünk és Kovács Zoltán tanár úr óriási segítséget nyújtott a felvételivel és az egyéb papírokkal kapcsolatban.

– Milyen volt az érettségi és a felvételi éve?

– Izgalmas volt, s egyben féltem is egy picit, de mindig is sokat tanultam, így nem adódott problémám. Amellett, hogy a tanév alatt folyamatosan vettük át a tételeket, még a Budapesti Corvinus Egyetem érettségi előkészítőjére is jártam. Abban az évben „kovácsolódott” össze legjobban az osztály, legfőképpen a bankett és a szerenád ideje alatt. Az érettségi heteiben nagyon izgultam, hogy meglegyenek a szükséges pontjaim.

– Melyik egyetem, melyik szakára jársz jelenleg? Tudod hasznosítani a Közgázban szerezett tudásodat?

– A Budapesti Corvinus Egyetem turizmus és vendéglátás államilag támogatott szakán tanulok, és igen, nagyon hasznos, hiszen a mikroökonómia vizsgámra csak két napot készültem, csak a számolásokat kellett átnéznem. A Közgázban az emelt szintű érettségire kiválóan fölkészített bennünket Juhászné Ponert Ágnes, még most is ezért megy ennyire könnyen.

– Hány pont kellett ahhoz, hogy felvegyenek?

– 439 pont kellett, és én 444 pontot értem el. Először el sem akartam hinni, hogy teljesül az álmom, így amikor megérkezett a bekerülésemről szóló SMS, csak akkor kezdtem felfogni, hogy ez igaz.

– Milyen az egyetemista élet?

– Még tetszik, azt mondhatom, hogy sokkal lazább, mint a középiskola, mert tovább aludhatok, és nem kell olyan hamar felkelni. Szerencsére év közben nincsenek számonkérések, csak előre megmondják, hogy mikor vannak a zh-k, és arra kell készülnünk. 

– Döntsék el minél hamarabb, hol szeretnének továbbtanulni, s akkor az emelt tantárgyak kiválasztása már sokkal könnyebb lesz! Ha nem így tesznek, utána adódhatnak problémák. Végül, de nem utolsó sorban ne feledjék, hogy csak a folyamatosan felkészülés hozza meg a „gyümölcsét”!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Czeróczki Pál képviseli hazánkat

A legjobbak képviselik hazánkat a ŠKODA Challenge nemzetközi döntőjében A...

Megszólalt a 100 éves iskola csengője

Egy régi családtörténet folytatódott a Ceglédi Evangélikus Gyülekezeti házban....

A cserecsapat tagjait is elfogták

Két évvel ezelőtt 7 gyanúsítottal szemben fejezték be vádemelési...

Csodálatos Erdély

A "Határtalanul!" program célja, hogy lehetőséget biztosítson a magyarországi...

Baleset a 4-es úton

Két gyermek életveszélyesen megsérült egy közlekedési balesetben Ceglédnél vasárnap...