8.8 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

Belvíz – agyvíz

A ceglédiek egyik örökzöld témája a tavaszi belvíz. Sok gondot, problémát okozva alaposan felkavarja az indulatokat, rontva a lakosok közérzetét. Mint az Öregszőlőben mondják: a belvízhez képest, nekik exponenciálisan nő az agyvizük.
Mintha egyre több intézkedés lenne a víz okozta károk megelőzése érdekében. A hobbi tulajdonosok, a kint élők körében mégis gyakran éles kritikai észrevételek hangzanak el. Alapvető gondjuk, hogy a különböző hivatalos megnyilvánulások ellenére a víz, rendszeresen megjelenik. Az Öregszőlőben „a víz az úr”.
Tavaly a belvíz átcsapott a Budai úton. A pincékben, a kertekben állt a víz. A panaszok orvoslására bizottság szállt ki, amely szemlélődött és intézkedett. Eldöntötték, hogy a Rekenyő utca magasságában az út menti árkot összekötik a vasúttöltés melletti vízelvezető csatornával. Na, erre mondják a kintiek nyers őszinteséggel, hogy „hahota-napot” tartottak. Szerintük minden ott élő gyerek is tudja, hogy az új árok nyomvonalát, 150-200 méterrel a város felé kellett volna kijelölni, ameddig a talaj lejtése tart. Igaz, van egy árok az ötödik tó mellett, de használaton kívül. 
Az emberek fáradságot nem kímélve kimentek a vasút mellé, és meglepődve látták, hogy ott az árkot nem tisztították ki, csak a sportpályától. Néhány átereszt sem javítottak meg, nem tisztíttattak ki. Így köztük lefolyástalan kis vízgyűjtők alakultak. A vízszintingadozásukkal jelezve a pincékben lévő víz magasságát. 
A Budai útiak szerint teljesen a vicc kategóriájába tartozik, hogy az új árkot, az út menti árokkal két-három méter híján nem kötötték össze. Így árok van, vízelvezetés nincs! Kérdezgetik, ki vette át műszakilag? Vélhetően valaki tudja a választ!
Kocsis István 

A Budai útiaknak váratlan oldalról érkezett segítség, a belvízhelyzet problémája úgy tűnik, megoldódik. A múlt héten újabb dudákat fektettek le az Elastic Kft.munkatársai és összekötötték a vasút mellett kialakított árkot a Budai úti árkokkal. „Erre régóta szükség lett volna,de mivel nem önkormányzati útról van szó,a város nem léphetett az ügyben. Most azonban belvízvédelmi készültség van, vagyis a ceglédi önkormányzat különösebb egyeztetések nélkül beavatkozhatott a Magyar Közút helyett.- nyilatkozta a CTV-nek a helyszínen Dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő.
A képviselő botrányosnak tartja, ahogy a Magyar Közút kezeli a Budai út állagmegóvásával kapcsolatos beruházási kérdést is: „Az elmúlt évben azt ígérték, hogy egy minimálisan, 500 méteres szakaszon kettős fedéssel megvalósul az út felújítása a legkritikusabb részen. Sajnos, nem önkormányzati kezelésű útról beszélünk, ezért az önkormányzat nem teheti meg, hogy saját forrásaiból avatkozik be.” – fogalmazott dr. Ferenczi Norbert.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Történelmi siker az Asztalitenisz OB-n

A hétvégén megrendezett utánpótlás országos bajnokságon kivételes teljesítmény született:...

Ceglédi alkotó sikere

PÖLÖS ISTVÁN ceglédi építész vehette át idén a megye...

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...