8.8 C
Cegléd
2024. május 18. szombat
spot_img

Hulladékgyűjtő udvar nyílhat

Elfogadták a 2015. évi városi rendezvényekről szóló beszámolót is. Ebből kiderül: tavaly 55 kisebb illetve nagyobb városi rendezvényre – és az ahhoz kapcsolódó marketing feladatokra – mintegy 50 millió forintot különítettek el a költségvetésből. A rendezvények nagy részéről elmondható az is: igyekeznek minimum egy, de inkább több civil csoportot is bevonni. Fontos szempont továbbá, hogy minden rendezvényen a helyieknek is biztosítsanak fellépési és bemutatkozási lehetőséget, ezzel is bemutatva a helyi értékeket.

Napirenden volt a bölcsődei gondozásért térítési díjának ügye is. A jogszabály a fenntartó hatáskörébe utalja, hogy bevezeti-e a bölcsődei gondozásért a térítési díjat. Ez az összeg 2.182. Ft/nap/gondozott. Ettől az összegtől tekint el az önkormányzat, így ingyenes lesz a bölcsődei ellátás.

Megnyithat a hulladékgyűjtő-udvar a Mizsei úton. 2014. január elsejétől a szelektív, illetve az elkülönítetten gyűjtött hulladékkezelés is az ÖKOVÍZ Kft. feladatköréhez került. Átmenetileg azonban a hulladékgyűjtő-udvarok érvényes engedély hiányában bezárásra kerültek. A testület számára adott előzetes tájékoztatás szerint a közszolgáltató a hiányzó engedélyt beszerezte, amely alapján elhárult az akadály a hulladékgyűjtő-udvar megnyitása elől. Ehhez azonban még a hulladékgazdálkodási szerződést módosítani kellett, amit el is fogadott a testület. A napirendi ponttal kapcsolatban Takáts László polgármester elmondta: a hulladékgyűjtő-udvart március közepén szeretnék megnyitni. Emlékeztetett: a kft. azzal, hogy a szelektív hulladékkezelés hozzá került, többlet feladatot vállal. A polgármester ismertette: negyedévente 250 kg-ig van lehetőség a szemét lerakására, ez éves szinten 12 millió forintba kerül az önkormányzatnak. Évi 6 alkalommal zöldjáratot biztosítanak, valamint a korábbi 1 lomtalanítás helyett 2 mellett döntött korábban a testület – közel 10 millió forint értékben. A hulladékudvar költsége újabb 10 millió forintba kerül. Ezek összege az a ráfordítás, ami a lakosság hulladék elszállításának megfelelő lehetőségét biztosítja – hangzott el az ülésen. Takáts László hozzátette: bár a külterületen már jelentős sikereket értek el – köszönhetően a mezőőröknek is – azonban a hulladékgyűjtő-udvar üzembe helyezésével még nagyobb eredményeket várnak, valamint azzal a lakosság igényeihez igazodnak.

A testületi ülésen született döntésekről és határozatokról bővebben a www.cegled.hu oldalon olvashat.

(Fotó: Szokolai Attila)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Történelmi siker az Asztalitenisz OB-n

A hétvégén megrendezett utánpótlás országos bajnokságon kivételes teljesítmény született:...

Ceglédi alkotó sikere

PÖLÖS ISTVÁN ceglédi építész vehette át idén a megye...

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...