22.8 C
Cegléd
2025. június 16. hétfő
spot_img

Halról böjtidőben

 

A füstölt pisztrángból ezért krémet szoktam készíteni: nulla szálka, 100 % íz és ugyanennyi lelkesedés. (A hazai hipermarketekben is beszerezhető, de más füstölt hallal például makrélával is helyettesíthető.) Ráadásul a recept hidat képez a halas böjti étkek és a húsvét között, s mi más lehetne ez a híd, mint a torma.

Tormás pisztrángkrém

Hozzávalók: 15 dkg pisztránghús, 10 dkg natúr sajtkrém, 1 evőkanál tormakrém, 2-3 szál újhagyma, 2 evőkanál citromlé, só, bors
A hozzávalókat turmixgépben simára dolgozzuk az újhagyma kivételével, a végén belekeverjük az apróra vágott hagymát és fűszerezzük ízlés szerint. Pirítósra vagy friss bagettre kenve, salátával, citromgerezdekkel tálaljuk.

Lényegesen egyszerűbb a beszerzése, de legalább ilyen sikert arat a

Kapribogyós tonhalkrém

Hozzávalók: 2 doboz olajos tonhaltörzs (konzerv), 1 kis fej vöröshagyma vagy 3-4 szál újhagyma, kevés citromlé, 2-3 evőkanál majonéz és ugyanennyi joghurt, vagy tejföl, 2 evőkanál apróra vágott kapribogyó.

A tonhalat lecsöpögtetjük, meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, hagymát lereszelve, vagy apróra vágva hozzáadjuk, ugyanúgy a kaprit is, majd hozzáadjuk a majonézt és joghurtot, vagy tejfölt (lehet csak tejfölösre csinálni). Ha sűrűnek érezzük és elbírja, adagolhatunk vissza az olajából is. Tálalásig tegyük hűtőbe! Pirítóssal, olajbogyóval, zöldsalátával kínáljuk!

Krizsán Anett

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Vízhálózati munkálatok Cegléden

A Bácsvíz Zrt. hivatalos oldalán közlemény jelent meg arról,...

Város VEZETÉS?

Van ez az ügy! Szeretnék újra emlékeztetni mindenkit egy korábbi...

11 érem a Triál OB-n

Hét kategóriában szereztünk Magyar bajnoki trikót és 11 éremmel...

Végre Galéria!

Mi újság a G17-ben? Örömhír: végre kialakult egy állandó képzőművészeti...

Ágról ágra

Május 21-én nyílt meg szülővárosában Albertirsán P. Rónai Gábor...