16.8 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Építsük Ceglédet!

A belvárosban működő üzletek, éttermek bevonásával szeretné szépíteni a várost az önkormányzat. Az „Építsük közösen Ceglédet” elnevezésű kezdeményezésről április 4-én a polgármester és a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője tartott sajtótájékoztatót. A felhívás lényege, hogy annak a vállalkozásnak, amely anyagilag támogatja a belváros megújulását, jelentősen kevesebb közterület használati díjat kell fizetnie.  A tavaly megkezdett belváros megújítási project idén is folytatódik, a városvezetés azonban a vállalkozókat is szeretné bevonni a szebb, élhetőbb Cegléd megvalósításába.
A sajtótájékoztatón Takáts László polgármester elmondta: – Lehetőséget szeretnénk arra biztosítani, hogy az itt lévő vállalkozások közterületfoglalási és más díjakból kedvezményeket kaphassanak. Azonban ennek határa van, hiszen úgy érzékeljük, hogy ha ezek a fejlesztések megvalósulnak akkor nem csak azért lesz jó, mert szebb környezetben élhetünk, hanem azért is mert adott esetben ezzel gazdasági előnyökhöz juttathat azokat akiket érint akár vendéglátóként, akár más vállalkozásokban. Az üzletek előtti szebb környezet, a gyönyörű belváros a vállalkozások számára plussz bevételt generálhat, vagyis közös érdek, hogy minél gyorsabban elkészüljenek a fejlesztések – mondta Takáts László.
A részletekről Szebeni Dávid  a Városfejlesztési Kft ügyvezetője beszélt: – Az anyagi hozzájárulásuk 50 %-ig polgármesteri engedéllyel mentesülhetnek a későbbiekben a közterület használati díjak fizetése alól. Minderre létrehoztunk egy honlapot, ez a www.epitsukcegledet.hu , ahol tájékozódhatnak arról az üzlettulajdonosok, vállalkozók, hogy melyek azok az utcaszakaszok, amelyeket bevontunk ebbe a kezdeményezésbe.  A felhívás mintegy 60 vállalkozást érint a Kossuth tér környékén, az Eötvös téren, a Pesti út Damjanich utca és Szabadság tér közötti szakaszán, a Szabadság téren, a Rákóczi úton a Kárpári Aurél utcáig, valamint a Kossuth Ferenc utca a Teleki utcáig terjedő szakaszon.

Forrás: CTV.hu – Fotó: Szokolai Attila

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...