13.9 C
Cegléd
2024. május 15. szerda
spot_img

Fegyházbüntetés vár a késelőre

Egy év után a Pest Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki tavaly április 3-án a Szabadság téri söröző előtt egy férfit – a 33 éves Cs. Jánost – halálosan, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített. Az ügyészség április 11-én fegyházbüntetés kiszabására tett javaslatot, a vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.
A vádirat szerint a közmunkásként dolgozó D. Imre április 3-án megkapta a havi járandóságát, majd „Vásárolt és italozott egész nap. Estére már úgy érkezett meg a ceglédi kocsmába, hogy nála volt egy 16 cm pengehosszúságú kés is. Az ittas férfi a kocsmában erejével kérkedett, a többi vendéggel kötekedett. Viselkedése miatt a kocsmáros kitessékelte a büféből, mire ő a kocsma előtt hangoskodott, befelé kiabált. A bűnügy három sértettje, három férfi is a kocsma vendége volt. A vádlott hangoskodására
kimentek a kocsma elé és rászóltak a borgőzös férfira. Az egyik férfi és a vádlott dulakodni kezdtek. A másik két sértett szétválasztotta a verekedőket, békítették őket. Erre a vádlott az őt békítő férfiakat a késével megszúrta: egyiküket a mellkasán, a másik férfit a hasán érte a szúrás. Ezt  látva a harmadik sértett megpróbálta kiütni a vádlott kezéből a kést. A vádlott azonban őt is többször testszerte megszúrta, majd elrohant. A mellkasi sérüléseket szenvedő sértett a mentők és a kórház szakszerű ellátása ellenére életét vesztette. A másik két sérült férfin életmentő műtétet kellett végrehajtani. A helyszínre érkező rendőrök a vádlottat rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették.” – számol be az ügyészi tájékoztató.
 
Fotó: Farkas Zsolt

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Soha nem látott erősségű sarki fény

Péntek éjszaka és szombat hajnalban látványos égi jelenség tartotta...

Zöld polgármesterjelölt

Földi Áron, polgármester-jelöltként indul városunkban. A jelölt érdekes pályát...

Tapasztalat, koncepció és ambíció

Független jelöltként, de helyi civil szervezet és párt támogatásával...

Bronzéremmel zárta a 2023/24-es évadot a Ceglédi KE

Vasárnapi, fóti győzelme után a bronzérem megszerzéséért indult csatába...

Smahajcsik Péter virágoskertje

Smahajcsik Péter, a 2-es számú választókerület független képviselőjelöltje úgy...