24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Talajterhelési díj moratórium meghosszabbítva

Augusztus 31-ig meghosszabbította az önkormányzat a csatornaprogram III. ütemében érintett ingatlanok talajterhelési díj moratóriumát: 2016. augusztus 31-ig nem kell talajterhelési díjat bevallaniuk, és megfizetniük az érintett ingatlanok tulajdonosainak. Mint ismert március 31-én járt le a befizetési határidő és néhány nappal korábban számos panasz érkezett a lakosoktól a Bácsvíz Zrt. ügyfélszolgálatára és az önkormányzathoz is a díjkivetés és tájékoztatás hiányosságai miatt. Takáts László polgármester március 31-én  közleményt adott ki arról, hogy a soron következő képviselőtestületi ülésen a moratórium év végéig történő meghosszabbítására tesz javaslatot. Az önkormányzat végül augusztus 31-ében állapította meg a fizetési határidőt.
“Azok a III. ütemben érintett ingatlantulajdonosok, akik fentiek ellenére mégis kézhez kapták a talajterhelési díjról szóló felhívást és bevallást nyújtottak be, külön értesítést fognak kapni az önkormányzati hivatal adócsoportjától. A fenti rendelkezések nem érintik a város egyéb területein élők azon kötelezettségét, mely szerint bevallást kell benyújtaniuk és a talajterhelési díjat meg kell fizetniük, ugyanis esetükben a díjmegállapítás valamennyi törvényi feltétele fennáll.
A csatornára való rákötéshez a fogyasztónak a következő lépéseket kell megtennie:
1. Az ingatlanán belül elkészítteti az udvaron található akna és az épület közötti csatornaszakaszt;
2. Igazolást kér a Ceglédi Csatornamű Víziközmű Társulattól (Kossuth tér 1.), hogy az érdekeltségi hozzájárulást megfizette;
3. Az igazolás birtokában bejelenti a BÁCSVÍZ Zrt. Ügyfélszolgálatánál (Szolnoki út 6.) rákötési szándékát;
4. A Szolgáltató szakembere ezt követően személyesen fogja a rákötést átvenni, melyről igazolást ad a fogyasztónak, aki; 5. Ennek birtokában kell, hogy felkeresse a BÁCSVÍZ Zrt.
Ügyfélszolgálatát (Szolnoki út 6.) a szolgáltatási szerződés megkötése érdekében.
Cegléd Város Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét, hogy a csatornahálózatra való rákötés lehetősége folyamatosan biztosított!” – tájékoztat az önkormányzati közlemény.

A kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...