16.1 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

Kézműves kiállítás és vásár

Kézműves kiállítást és vásárt rendezett – több civil szervezettel és kézműves mesterrel összefogva – a Cegléd és Térsége Ipartestülete április 10-én. A borongós időjárás ellenére több százan látogattak el az Ipartestület székházában és udvarán tartott rendezvényre.
– Több mint harminc kézműves mester vett részt a vásáron, de olyan nagyon volt az érdeklődés, hogy még lett volna jelentkező, csak helyünk nem volt több. – tájékoztatott Spindelbauer Attila. – Nagy sikert aratott a vályogvető bemutató, a faesztergályos, a pipafaragó mester.  Emellett számos ceglédi és környékbeli szakember árusított hagyományos, egyedi készítésű terméket, de volt a gyerekeknek kézműves és játékos foglalkozás és állatsimogató is. – tette hozzá az Ipartestület elnöke.
Az egész napos vásár 10 órakor indult a szolnoki szablyavívók bemutatójával, majd Spindelbauer Attila elnök nyitotta meg a rendezvényt. Fellépett a Kürtös Táncegyüttes, a Cigle Népdalkör és a Kossuth Gimnázium diákjai is. Délben a Kisméhecske kifőzde magyaros finomságaival lakhattak jól a vásározók.
– Örültünk, hogy jó szívvel fogadták a lakosok a kezdeményezésünket. Nemcsak azért, mert a kézműves termékekre van érdeklődés Cegléden, de az összefogás is sokakat vonz. – összegezett Spindelbauer Attila. – A vártnál sokkal jobban sikerült a vásárunk, így már most tervezzük, hogy őszre is szervezünk egyet, összekötve az Ipartestület 130 éves évfordulójával.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...