16.8 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Újvárosi civil lendület

Az újvárosiak az elmúlt években a város más részén lakóknak is példát mutattak civil összefogásból, a múlt héten a Vörösmarty téri röplabdapályát újították fel.
Földet a Várvag Kft-től kaptunk az önkormányzati képviselőnk Károly Ferenc segítségével, a fiatalokkal pedig rendbe tettük a pályát. Az Újváros Csoport még tavaly vállalta a terület gondozását és szépítését ezt idén is folytatjuk. – számolt be lapunknak Bajusz Rita a kezdeményezés szervezője. – A hét végére már kikerül a háló is, hogy a jó időben a srácok röpizhessenek.
Az újvárosi lakosokból szerveződött csoport vezetője azt is elmondta, hogy már a következő „térszépítő” ötlet is megszületett.
–  Virághagymákat gyűjtünk, elsősorban tulipánt, jácintot, amit a Vörösmarty tér szélére körben beültetnénk. Erre felajánlásokat várunk a környékbeliektől. Azért gondoltunk a hagymás virágokra, mert azok kevesebb gondozást igényelnek.
Bajusz Rita két éve kezdett összefogni néhány baráttal, hogy a lakóhelyén felpezsdüljön a közösségi élet. A kezdeményezés halló fülekre talált, számos sikeres rendezvényt és önkéntes akciót  tudhatnak maguk mögött. Támogatók is akadnak a nemes feladathoz, Máté Csaba, a Kisméhecske Kifőzde tulajdonosa és Károly Ferenc önkormányzati képviselő mellett sok család és fiatal segíti a munkát.
Ma már a fiatalok felajánlják a segítségüket, nem kell őket megkérni. Maguktól felveszik a más szemetét a parkban, eszükbe sem jut padot, fát tördelni és telefonozás helyett, inkább sportolnak a barátaikkal jó levegőn. Nagy szükség van erre, és nem igaz, hogy nincs igény a közösségi élményre. Rengeteg családot látok a focipályán is, játszanak a gyerekekkel. Nekünk gyerekkorunkban szintén sokat adott ez a tér, mi is szeretnénk ilyen hangulatot, emlékeket adni a mostani fiataloknak, gyerekeknek. Ezért egészen őszig mindig kitalálunk majd valamit: szervezünk röplabda- és focicsapatokat és lesznek plédes délutánok is, ahol egyik hozza a kenyeret, a másik a vajat, a harmadik meg hozzá a paprikát…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...