16.1 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

Erdélyben járt a leánykar

A 12 órás buszút után fáradtan érkeztünk meg és beosztottak minket vendéglátóinkhoz.
Másnap korán keltünk az első fellépésünk miatt. A református templomban az istentisztelet után adtunk koncertet az érdeklődőknek. A műsor nagyon jól sikerült, sokan gratuláltak Jutka néninek is. A nap zárásaként a Csíki Kamarazenekar koncertjét hallgattuk meg.
Hétfőn kirándulni mentünk a Nyerges-tetőre, ahol megkoszorúztuk a gimnázium által által állított keresztet. Énekeltünk a csíksomlyói kegytemplomban és megkóstoltuk a borvizet. Tusnádfürdőn is megálltunk egy rövid sétára a tó körül. Majd énekeltünk a csíkszentmártoni iskolásoknak, akiknek nagyon tetszett az előadás. Talán ez a koncert aratta a legnagyobb sikert, a végén vastapssal jutalmaztak minket.
15-én délelőtt szabadprogramunk volt, kicsit tovább alhattunk, de mi már 10-kor nyakunkba vettük a várost. A városnézés és vásárlás után beültünk egy kávézóba megkóstolni a helyi ínyencségeket. Délután az iskolában gyülekeztünk és a két kórus együtt vonult ki a térre. Az ünnepséget rengetegen tisztelték meg jelenlétükkel, hatalmas tömeg gyűlt össze. A Himnusz után a város elöljárói beszédet mondtak, ami igencsak fellelkesítette a tömeget. A Nagy István Művészeti Líceum vegyeskara a “Fölszállott a páva” című kórusművet adta elő, mi pedig a “Jó szánút jó fejszé”-vel készültünk az eseményre, aminek hatására sokan törölgették a szemüket. Az ünnepséget a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncjátéka színesítette, feldobva a hangulatot a nagy hidegben, végül a helyi püspök áldást mondott az ünneplőkre. Végül katonadalokat énekelt a két kórus a fúvószenekar kíséretével.
Az egész műsor nagyon megható volt és megdöbbentett minket, hogy mekkora itt az összetartás és az egymásba vetett hit. A korábbi napokban is megtapasztalhattuk mennyire össze vannak kovácsolódva az itteni közösségek.
Jó volt részese lenni egy ilyen programnak, mindenki nevében mondjuk, hogy hatalmas élmény volt. Köszönjük!

Kuthy Csenge és Kókai Laura 9.b

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...