9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Elindult az úton két kis lélek

2016 az Isteni Irgalmasság éve. Április 3-a, az Irgalmasság vasárnapja a katolikus egyházban. Mit jelent irgalmasnak lenni? Hogyan lehetünk irgalmasok? Cselekedeteink, szavaink, magatartásunk mind-mind tükrözhetik az irgalmat mások, embertársaink felé. Hányszor nem vesszük észre tetteinkben a rosszindulatot, hányszor mondunk valótlant másokról? Nekünk milyen lenne, ha ezek velünk történnének? Az irgalom tehát a jó keresése, mások jóságának keresése, a megbocsátás, a szeretet.
A keresztség szentsége, az egész keresztény élet alapja, a lelki élet ajtaja. Ezen az ajtón bárki beléphet, aki közelebb szeretne kerülni Istenhez, Jézus útján szeretne járni. Nehéz elindulni az úton, de annál felemelőbb rajta járni. Ezen az úton indult el iskolánk két nyolcadikos diákja Ócsai Julianna és Veres Viktória.
 
– Mi indított el titeket a kereszténység felé?
– Szüleink a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskolába írattak be minket és nagyon jó hitoktatóink voltak a nyolc év során.
 
– Mikor született meg a döntésetek, hogy felveszitek a keresztség szentségét?
– Nyolcadik év elején éreztük, hogy valami változás kellene, többre vágytunk. Maczák Tamás káplán atya tanítása elindított többünket hitünk mélyebb megismerése felé. Lehetőséget kaptunk délutáni beszélgetésekre, közös programok, találkozásokat tartottunk a plébánián. Jó volt kiönteni a lelkünket és mások tapasztalatait, tanúságtételeit is meghallgattuk. Éreztük, hogy nekünk ez jó lesz.
 
– Milyen érzések, milyen gondolatok jártak a fejetekben a keresztség felvétele közben?
– Jó volt látni szüleinket a templomban. Biztonságot adott Tamás atya, Anikó néni és osztálytársaink közelsége. Jó érzés volt köztük lenni, jó volt a gyertyát, a világosságot magunkhoz engedni. Ahogy ott álltunk a szentélyben éreztük azt, hogy jó ehhez a közösséghez tartozni, mosolyogtak ránk, kezet fogak velünk üdvözöltek minket.
– Keresztelés közben eszembe jutott, amiket Anikó néni mondott, amikor nála voltunk. Lesznek nehéz napok, elveszthetünk számunkra fontos embereket, de mindig lesz, aki velünk van, aki segít és vigyáz ránk.
 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...